×

Te + Én

A babona segít szerelmet találni az év utolsó napján is

Az év utolsó és első napjához – éjjeléhez – rengeteg babona és hiedelem társul. Ezek között a pártalálásra is vonatkozik néhány, most figyelj, ha van ilyen terved 2020-ra!

Szilveszter éjjelén a szingli lányok készítsenek gombócokat és mindegyik gombócba tegyenek bele egy papír cetlit, rajta egy férfinévvel. Éjfél után tegyék fel főni, és amelyik gombóc először feljön a víz tetejére, az abban rejlő férfinév lesz a leendő férj neve. Aki nem annyira jártas a konyhába, annak egy jobb megoldás: elalvás előtt – akkor is, ha az hajnali 4 – tegyen egy piros bugyit a párnája alá, és álmában meg fog jelenni a nagy Ő. De a piros fehérneműt viselni is tanácsos, ezen az éjszakán.

Fotó: iStock.com/ariwasabi

Azoknak, akiknek van párja, de a szilveszter estét külön töltik, nekik érdemes egy kevés pezsgőt a földre locsolni, hogy biztosan jövőre is szeressék egymást.

Az pedig alap, hogy ha férjhez akarsz menni, akkor az első, aki boldog új évet kíván neked egy férfi legyen. Erre nagyon ügyelj, akár személyesen, akár telefonon, mert, ha véletlenül egy nő kíván neked legelőször sok jót január elsején, akkor sajnos nem számíthatsz egyhamar lánykérésre.

Fotó: iStock.com/Jean-philippeWALLET

Azért persze egyél lencsét is, hogy legyen pénzed, a baromfit és a pulykát kerüld, mert elkaparja a szerencséd, ahogyan a halat is, mert vele meg elúszik… akár a boldogság is. Egyél rétest, hogy hosszú legyen az életed, vagy almát, hogy jól menjen az üzlet. A pezsgő pedig azért ne maradjon el, mert szintén gazdagságot ígér.
És, ami a legfontosabb: amit január elsején teszel, azt fogod ismételgetni egész újévben, úgyhogy e szerint tevékenykedj az év első napján!