Te + Én

Így szerezd vissza az életed

Fáradtnak érzed magad? Túlterheltnek? Folyamatosan elhalasztod azokat a dolgokat, amelyeket saját magadért kellene megtenned? Ezekkel nem vagy egyedül, de mindig van megoldás.

Dr. Sheryl Ziegler Kiégett anyák kézikönyve című alkotása a modern anyukáknak szól, akik hasonló problémákkal küzdenek, és túlságosan is jó anyák akarnak lenni. Gyakorlati és pozitív tanácsadó könyv ez a nők számára, amely mentesíthet a „tökéletes anya” gyengítő gondolatától, tele vicces és nagyon is valós történetekkel, amik megállíthatják a kiégési ciklust, és megvédhetjük gyermekeinket és férjünket a kiégés okozta károktól.

Fotó: iStock.com/Choreograph

A mai „modern” anyukák igyekeznek tökéletes „Facebook” anyák lenni, életük minden „csodálatos” pillanatát megosztani a külvilággal, legyen az a város legjobb szülinapi bulija, a legszebb és legfinomabb vasárnapi ebéd, vagy a mindenben jeleskedő és szinte minden tanórán túli tevékenységben résztvevő gyerkőceik sikerei. Ez a hajtóerő, bár nemes, de pusztító hatású is lehet, és stresszt, szorongást okozhat, ami „kiégett anyukákat” hoz létre.

Dr. Sheryl Ziegler – pszichológus és családterapeuta – jól ismeri az anyukák stresszét és a bűntudat terhét, mert gyakran érzik úgy, hogy nem tesznek meg eleget a gyermekeik boldogságáért. A pszichológus két évtizednyi – családokkal, anyukákkal és gyermekekkel végzett tanácsadásainak – tapasztalatait osztja meg ezzel a könyvvel, de bevált megoldásokat is kínál ezen állapot enyhítésére, hogy megmentse a házasságokat és így inkább boldog családok, gyerekek maradjanak sokáig.