Te + Én

Férfiak, akiktől jobb, ha menekülsz

Egyes férfiakat már a megismerkedés első fázisban jobb, ha törlöd a listádról. Vonzalom ide vagy oda, velük nem érdemes kezdeni, mert annak csak gyötrelem lesz a vége.

Sajnos amikor szerelembe esünk, nem látjuk a másikat teljes valójában, ezért is fontos, hogy még mielőtt beleesnél a gödörbe, felismerd azokat a típusokat, akikért nem éri meg epekedni. Íme 4 férfi, akiket jobb, ha tiltólistára helyezel.

Anyuci pici fia
Bármennyire is odaadó, kedves és hűséges típusnak tűnik, ha az anyukájától elválaszthatatlan és minden döntésében az ő szavára hallgat, akkor őt nem neked találták ki. Bármennyire is igyekszel, sosem fogsz tudni anyuci helyére lépni, így csak második lehetsz az életében. (Filmes példa: Szex és New York – Tray McDougal)

Fotó: istock.com/Kiselev Andrey Valerevich

Pán Péter srác
A Pán Péter szindróma, egy a köztudatban új szociológiai kifejezés, amit azokra a 30-as, 40-es férfiakra jellemző, akik a gimis éveikben ragadtak és már sosem nőnek fel. Felismerheted őket onnan, hogy rendkívül spontának, jó a humoruk, imádnak bulizni, de amikor számítanál rájuk a bajban, akkor gyorsan felhúzzák a nyúlcipőt. Ugyanilyen biztos, hogy összekötözni sem fogsz tudni velük soha és gyakran előfordul, hogy hűtlenek. (Filmes példa: Bridget Jones naplója – Daniel Cleaver)

A munka és kontrollmániás
Ez a típus sohasem fog megelégedni azzal, amit elért, mert az élete egyetlen értelme, hogy keresi önmagát és újabb és újabb célokat tűz maga elé. Elképesztően vonzó lehet eleinte ez a férfi típus, csak az a baj, hogy egy idő múlva úgy érezheted, megcsal a karrierjével. (Filmes példa: Szex és New York – Alexandr Petrovsky)

A kötődés képtelen
Ez a férfi a legtitokzatosabb mind között. Miközben elképesztően karizmatikus, és szenvedélyes, hajlamos el-el tűnni az életedből, majd a semmiből újra előkerülni. Nem azért teszi ezt, mert nem szeret eléggé, hanem mert valamilyen olyan seb érte a múltban, amitől örökre elveszítette a bizalmát a nőkben és többé már nem képes kötődni. Teszi ezt önvédelemből, hogy ne sérüljön újra. Tőle a legnehezebb elválni, mert egyik pillanatban azt mondja, hogy szeret, a másikban ellök magától. (Filmes példa: Szex és New York – Mr. Big)