×

Te + Én

Ma már nem divat a szingli lét

Ma már annyira nem divat a szingli lét, mint 10 évvel ezelőtt. Szakértők szerint a lányok menyasszonyok, majd feleségek akarnak lenni, az egyedüllét már nem olyan vonzó. Ám a jelenség még létezik, és úgy tűnik a nőknek jobban is fekszik a szingliség, mint a férfiaknak.

A nők jobban jobban viselik, de nem szeretik

Több kutatás is azt az eredményt hozta, hogy a nők jobban élvezik az egyedül töltött időt, mint a férfiak, ennek pedig fő oka, hogy úgy érzik, a hétköznapokban nincs annyi idejük magukkal foglalkozni, mint amennyit szeretnék. Jobban elvannak magukkal, mert el tudják végezni a házi munkát, olyat főzhetnek, amit csak akarnak, sőt, az egész napot pizsamában tölthetik, ha így döntenek, vagy bömböltetik a kedvenc zenéjüket, amibe most senki nem fog beleszólni. A férfiak nem tudnak ennyire belelazulni, nekik sokkal jobban szükségük van arra, hogy a házimunkát valaki megcsinálja helyettük, és extra tombolásra sincs szükségük.

Fotó: iStock.com/Antonio_Diaz

A nők könnyebben boldogulnak a barátnőik segítségével

Nem csak egy tévhit az, hogy a lányok között szorosabb és őszintébb a barátság, mint a fiúk között. Biztos, hogy minden szingli csaj tapasztalta már, hogy van kivel buliba menni, moziba, színházba, de még egy wellness hétvégét is simán be lehet vállalni a csajokkal A fiúk ettől ódzkodnak, de nézd csak meg, hogy hányszor láttál két (hetero) pasit ilyen helyeken? Sokszor biztos, hogy nem… Nekik marad a kocsma és a haverok, de ebből sokszor nem jön ki az őszinteség.

A nők többet foglalkoznak a hobbijukkal

Amíg a férfiak az edzésbe menekülnek egy-egy szakítás után, addig a nők sokkal inkább találtak új hobbit maguknak, vagy szedték elő azt, amit már rég nem használtak. Egy kutatás azt is megállapította, hogy a szingli nők és férfiak sokkal többet foglalkoznak a szeretett hobbijukkal, mint azok, akik párkapcsolatban élnek. Szóval minden időt ki lehet használni, hatékonyan, de a legjobb, ha van mellettünk valaki, akivel ezt az időt meg is oszthatjuk.