Te + Én

Egy könyv is segíthet abban, hogy megtaláld önmagad

Divatos fogalommá vált és egyre több ember igénye az önismereti fejlődés. Ezért járunk pszichológushoz, coach-hoz vagy épp ezoterikus segítőhöz. De akár már egy könyv is segíthet, otthon.

Minden időszaknak van egy segítőhulláma. 5-10 évvel ezelőtt még a legtöbben a Csernus könyvekben, vagy a Titokban keresték a változtatás iránti lehetőségeket, ma pedig már egyre nehezebb dolgunk van, ha egy jó önsegítő könyvet ki akarunk választani a könyvesboltban. Kolozsi Mariann „Hozd ki magadból a legjobb éned!” című írása viszont olyan, ami minden nő számára „kötelező irodalom” lehet.

Fotó: shutterstock/Alena Ozerova

Nevezhetjük gyakorlati kézikönyvnek is, hiszen egy olyan komplex gondolatrendszert ad át, ami által pozitív változások sorát indíthatjuk el az életünkben. Mariann könyvében, aki coach-ként és trénerként is dolgozik, álbölcsességek helyett konkrét lépéseket kapunk, konkrét megoldásokkal, amelyek által ráláthatunk az életünk tágabb összefüggéseire. Célja nem kisebb, mint hogy akár egy terápiás folyamatot pótoljon azoknál, akik nem tudnak egy személyes coaching folyamatban részt venni.

„Ez a könyv egyáltalán nem „szoft”. Sőt! Tömény, mély tartalommal bír. Akik eddig olvasták, 3-4 oldalanként megálltak, annyi az emésztenivaló” – mondja könyvéről a szerző, aki 2013 óta foglalkozik önismereti coachinggal, világszerte tartott képzéseken fejlesztette magát. Pályája kezdete óta olyan témák mozgatják, mint az örökölt családi minták, a nőiesség, az önbizalomfejlesztés.

Álbölcsességek helyett konkrét lépéseket kapunk

Mariann másfél évig dolgozott ezen a könyvön, miközben arra törekedett, hogy az élet minden területén alkalmazható tanácsokat nyújtson. Mélyen hisz abban, hogy az önbizalom nem velünk született, hanem elsajátítható készség, ami által mindannyiunk élete boldogabbá, teljesebbé válhat. A könyvben gyakorlati tippeket és feladatokat találunk ahhoz, hogy elérjük a sikert, leszámoljunk a bennünket gátló családi mintákkal, feltárjuk, miért nem működnek a párkapcsolataink, vagy épp megszilárdítsuk a nőiességünket.