Te + Én

Így varázsolhatod el a párod 10 év együttlét után is

Itt az ideje, hogy újra egy kis izgalmat vigyetek a hétköznapokba – csábítsd el a párod újra!

Ha egy pár évek óta, vagy akár egy évtizede együtt van, egyszer csak azon kaphatják magukat, hogy a szürke hétköznapok unalmat hoztak a kapcsolatba. Ennek nem kell így lennie, de ha mégis ezt érzed, akkor ideje a tettek mezejére lépni: varázsold el a párod újra!

Fotó: iStock.com/Pirat Pirat

Persze ennek kapcsán mire gondolunk a legtöbben: új frizura, manikűr, divatos ruhák, szexi fehérnemű beszerzésére. Nos, ezek is fontosak, de az igazi csábítás a személyiségedben és a közös élmények varázsában van. Ha mostanában kevesebb időtök jutott egymásra, itt az ideje módosítani a naptáron, és rendszeresen közös programokat csinálni. A már bevált randihelyek, mint az étterem vagy mozi mellé jöhetnek olyan programok is, amelyeket eddig még nem próbáltatok. Nem kell rögtön sziklamászásra gondolni, de mondjuk elkezdhettek együtt kocogni, nyelvet tanulni, vagy olyan tanfolyamra járni, ami mindkettőtöket érdekli.

Az is segíthet újra elvarázsolni a párod, ha a kapcsolatotok most tud szintet lépni, például nagyobb házba költöztök, végre befogadtok egy kiskutyát, vagy most mondasz igent a babaprojektre. Az utazás is mindig remekül összekovácsol, legyen szó akár egy kiruccanásról oda, ahol egymásba szerettetek, vagy egy hosszabb útról a világ másik felére.

Fotó: iStock.com/LightField Studios

Az ágyban is kipróbálhattok új dolgokat – például ha van egy ötleted, amit régóta szerettél volna megtenni, mondd el neki. Illetve, ha valami tabu volt eddig, akkor beszéljetek róla, lehet, hogy itt az ideje kipróbálni.

Ha nem megy…
Ha valami komolyabb dolog miatt érzed úgy, hogy nem tudtok jól működni egy párként, akkor erről először beszélj vele. Jelezd neki, mit vettél észre, mondd el, hogy érzed magad ebben a helyzetben, de ne mutass dühöt, és ne vádaskodj. Inkább kérd, hogy működjön együtt, próbáljatok megoldást találni arra, hogyan kerülhetnétek ismét közelebb egymáshoz.