×

Te + Én

Nem véletlen, hogy akkor talál rád a szerelem, amikor már feladtad

Van az úgy, hogy eldöntöd: befejezted. Csalódtál, belefáradtál az egész szerelem-dologba, elég volt a sikertelen ismerkedésekből és rossz kapcsolatokból olyanokkal, akikre szót fecsérelni is kár.

Amikor elhatározod: régi utazóládaként lezárod életednek ezt a fejezetét, és inkább egyedül leszel. Eleinte minden este álomba sírod magad, vagy azon kapod magad, hogy a macskádhoz beszélsz, vagy csak bámulsz ki az ablakon, miközben azon tűnődsz, miért vagy ilyen magányos. Aztán valami átkattan. Elkezded elengedni a félelmeidet, fájdalmaidat. Már nem akarsz mást, mint egy kicsit csendben, nyugalomban, magadban lenni. Magadban, magaddal. Felteszed azokat a kérdéseket, amelyeket rég nem mertél vagy nem volt időd feltenni saját magadnak – például, hogy mit csinálnál ma legszívesebben, melyik barátnőddel találkoznál, vagy mit ebédelnél legszívesebben. Elkezded élvezni, hogy senkihez nem kell alkalmazkodnod.

Fotó: iStock.com/Cristina Conti

Visszatalálsz önmagadhoz, megtanulod újra elfogadni a kisebb-nagyobb hibáidat, majd újra magabiztosabb leszel, megerősödsz, megszereted magad. Nem akarsz már másoknak megfelelni, nem vonz, ami mindenki szerint szuper… csak azt szeretnéd megtenni, ami téged elégedetté tesz, amitől még kiegyensúlyozottabb és boldogabb leszel.

És minél előrébb haladsz ezen az úton, ez annál jobban látszik a külsődön is. Bár szerinted legfeljebb csak külsőség, hogy jobban kihúzod magad, szoknyát veszel fel nadrág helyett, hogy nagyobbat nevetsz a kisboltban, amikor a pénztáros elsüt neked egy viccet – mások felfigyelnek erre.

Különösen az a férfi, aki egy igazi nőt keres. Olyan nőt, aki jóban van magával, aki nem másoknak akar megfelelni, hanem a saját életét szeretné élni. A független, erős nő nagyon szexi a szemében. Szeretne meghódítani, és miután néhány futó találkozás után elhív egy kávéra, a nemleges válasz csak még jobban feltüzeli majd.

Fotó: iStock.com/VisionPro

Ha hasonló helyzetben vagy, vedd biztosra, hogy újra próbálkozni fog – mindent meg fog tenni, hogy elnyerje a figyelmedet, az érdeklődésedet, és azt a vágyott igent egy randevúra, ahol elkezdheti lebontani a falaidat. Tudjuk, hogy tiltakozni fogsz. De ő mindent bevet majd, hogy belásd, ennek nincs értelme.

Hamarosan úgy érezheted majd magad, hogy bár gondosan bezártál minden ajtót és eldobtad a kulcsot, valaki mégis bejutott a falaidon belülre, sőt, maradni is akar. És te, ha eleinte úgy gondolod is, hogy csak megtűröd, előbb-utóbb rá fogsz jönni, hogy bizony nem betolakodó, hanem vendég. És mint ilyen, reméled, hogy nagyon sokáig marad.