Te + Én

Szerelem a korona idején

Ha más-más városban, országban ragadtatok a jelenlegi helyzetben, hadd segítsünk pár jó tanáccsal, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot.

Sokan vannak, akiket elválasztott párjuktól a koronavírus: egymástól távol lévő városokban, országokban ragadtak, és párkapcsolatuk határozatlan időre távkapcsolattá lényegült át. Mit lehet ilyenkor tenni?

Az első és legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, és ne sulykoljuk egymásba, hogy ez a helyzet egyszerűen szörnyű. Mert hogy persze, valóban az, de nem ezzel a hozzáállással fogunk együtt sikeresen túljutni rajta, hanem azzal, ha betartjuk a következőket.

Fotó: iStock.com/Andrey_Popov

1. Beszéljetek gyakran, és ne csak a koronavírusról – Ha csak pár perced van, például ebédszünetben, akkor is hívd fel a párodat. Kérdezd meg, mit ebédel, mondott-e neki valami vicceset ma a főnöke, vagy hogy mi újság a szomszédokkal. Próbáljatok ne csak a vírusról és a kialakult helyzetről beszélni, hanem más dolgokról, élményekről is.

2. Amikor lehet, videotelefonáljatok – Az egyik legrosszabb dolog a távolságban az, hogy nem látod a kedvesed gesztusait, csalafinta mosolyát, vicces reakcióit, miközben elmesél egy történetet, és persze ő sem látja a boldog mosolyod, amikor fogadod a hívását. Miért kellene ezekről az értékes dolgokról lemondanotok? Amikor kettesben vagytok és stabil a wifi kapcsolat, normál telefonhívás helyett indítsatok videóhívást. Ezt megtehetitek akár Facebookon is, próbáljátok ki, egyszerű és nagyszerű!

3. Nézzetek, mint a moziban – Mivel most valószínűleg mindketten home office-ban vagytok, illetve munka után több időtök van filmeket, sorozatokat nézni, próbáljátok ki a következőt: miközben chateltek, indítsatok el egyszerre a választott produkciót. Így nemcsak együtt nézitek, hanem közben meg is tudjátok beszélni az élményeiteket. Ha ugyanazt a könyvet olvassátok, az is minden nap remek témát szolgáltat, akár szóban, akár írásban beszélitek meg.

4. Szőjetek közös terveket! – Ugye, te is alig várod, hogy hazajöjjön végre, vagy hogy te utazhass hozzá? Beszéljétek meg, mi lesz az első, amit közösen csináltok majd – milyen étterembe, múzeumba mentek, melyik színdarabot nézitek majd meg, amint ez az egész véget ér.