×

Te + Én

Ez a legrosszabb, amivel összezavarhatod az érzelmeidet

A jelenlegi helyzetben sokan választjuk az otthonmaradást, de bizony a négy fal közt az élet jóval unalmasabb és magányosabb tud lenni, mint amire számítottunk.

Ilyenkor az ember lányának a fejében automatikusan elindul az a kis vetítőgép, ami néhány hónapja, vagy néhány éve történt eseményeket játszik vissza. És csak idő kérdése, hogy az egyik ilyen „kisfilmben” megjelenjen a volt barátod, te pedig részben az elérzékenyülés, részben a bizonytalanságérzet vagy a magány miatt már nyúlnál is a telefonod után, hogy újra felvedd vele a kapcsolatot.

Fotó: iStock.com/vcharenko

Határozottan kérünk: ne tedd! Nem túlzás, hogy ez a legrosszabb dolog, amit most tehetsz az érzelmeid ellen. Hiszen amit egyszer lezártatok, talán évekkel ezelőtt, azt nem jó megbolygatni – és ennek számos oka van. Például idézd fel magadban, miért lett vége (biztosan nem véletlenül nem vagytok már együtt). Ha miatta szakítottatok, és megbántott téged, akkor azért, ha pedig te szakítottál – megcsaltad vagy dobtad őt – visszagondolva méltatlan módon -, akkor azért ne keresd.

Még ha viszonylag békésen váltatok is el, de nem beszéltetek évek óta, akkor is rossz ötlet ráírni vagy felhívni. Gondolj csak bele, lehet, hogy felesége, gyerekei vannak azóta – mit okoznál neki egy ilyen semmiből jött üzenettel? De tegyük fel, hogy újra felvennéd vele a kapcsolatot, és valahogy a találkozást is megoldanátok. Mi lenne utána? Gyanítjuk, hogy semmi jó. Az ilyen esetek többsége ugyanúgy szívfájdalommal ér véget egyik vagy másik félnek, vagy mindkettőjüknek, mint az első szakítás. Azok a személyiségkülönbségekből adódó problémák ugyanis, amik miatt annak idején szakítottatok, valószínűleg még mindig aktuálisak, ezeken nem tudtok változtatni. Ha pedig csak szex miatt keresnéd őt újra, akkor biztosíthatunk róla, hogy nem éri meg: sokkal nagyobb lenne a szívfájdalom, amikor elbúcsúztok.

Ha mindenképp szeretnéd elmondani neki, hogy még gondolsz rá, és megosztanád vele az emlékeidet, érzéseidet, akkor azt javasoljuk inkább, hogy írj neki egy levelet. Aztán szépen tedd el a fiókba. Évek múlva, amikor újra eszedbe jut és előveszed a levelet, valószínűleg csak jót mosolyogsz majd az egészen.