Te + Én

Jelek, hogy sokkal boldogabb házasságban élsz, mint gondolnád

Az elmúlt hetek, sok más dolog mellett arról is szólt, hogy kicsit minden felértékelődik, amire eddig nem figyeltünk, pedig fontos. Így sokan talán a házasságukat is más szemmel látják.

Ha a párok nem veszekednek, ha örömmel ölelik meg egymást, és lesik a másik minden egyes szavát, akkor az olyan egyértelmű, hogy boldogság és harmónia van. Ezeknek a pároknak nem is kérdés, hogy összetartoznak.

De vannak olyan házas felek is, akiknek fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy „hahó, ti bizony boldogok vagytok, higgyétek már el”. Például igaz az nálatok, hogy nem titkolóztok? Ha igen, egy plusz pont. Nem baj, ha veszekedtek, lehet az a mindennapok része. De, ha őszinték vagytok egymással, akkor van, ami enyhít ezen. Te is tudod, hogy ha valamit nem mondhatsz el a párodnak, az már önmagában felvet bizonyos kérdéseket. Haragudna rád? Kiábrándulna? Csalódna? Ha bíztok egymásban, akkor nincsenek kérdések.

De bármilyen is legyen a kapcsolatotok, ha sokat nevettek együtt, akkor sincs okotok aggódni. Jókedvvel és humorral sok probléma áthidalható. Szokták azt mondani, hogy néha már kínjában is nevet az ember. Ha ez igaz rátok is, akkor azt vedd inkább kiváltságnak. A közös poénok és a buta viccek, csak a tiétek.

A cikk elején elfogadtuk a veszekedést, de azért ne tartsanak ezek túl sokáig. Soha ne húzzátok el napokig, sőt tényleg ne feküdjetek le haraggal. A boldog párok rendszeresen töltenek együtt minőségi időt, ami nem ugyanaz azzal, hogy megbeszélitek a számlákat, a kiadásokat, vagy elintézitek a bevásárlást. Ha minőségi idő csak a tiétek. Ha előfordul, hogy – normális időszakban, és nem most – elmentek egy étterembe, moziba vagy színházba, akkor ti kapcsolatotok még sokak számára irigylésre méltó lehet. Csak higgyetek benne!