×

Te + Én

3 dolog, amit tegyél meg a pároddal, amikor kirepülnek a gyerekek

Ha idejében elkezditek tervezni azt az időszakot, amikor újra ketten lesztek, azzal sokat tehettek azért, hogy pozitív változásként éljétek majd meg.

1. Hangolódjatok újra egymásra

Mondanunk sem kell, hogy a gyerekek kirepülése elég jelentős változást fog hozni az életetekben, hiszen gondolj csak bele: megszűnik az az alapvető szülői feladat, hogy nap mint nap el kell látni őket. Ráadásul a napirendjük, különóráik, egyéb velük kapcsolatos teendők sem kell már, hogy kitöltsék a beszélgetéseiteket… és hirtelen ottmaradhattok, kicsit ijedten, hogy mi marad akkor. Hát ti, egymásnak. Elkezdhettek újra magatokról beszélgetni, összehangolódni, mint a régi szép időkben. Persze, ez már teljesen más lesz, de ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége és izgalmai!

Fotó: iStock.com/Monkey Business Images

2. Ideje megélni, amire vágytok

Szeretnétek nyelvtanfolyamra járni, táncolni, közösen sportolni valamit? Vagy az tenne boldoggá titeket, ha egy kis lakásfelújításba, átrendezésbe fognátok? Esetleg elutaznátok Amerikába? Éljétek meg mindazt, amire vágytok, és amire időtök, lehetőségetek adódik. Használjátok ki, hogy végre magatokra is figyelhettek!

3. Közös kutya

Sok családban akkor vásárolnak vagy fogadnak örökbe egy kutyát, amikor a gyerekek elköltöznek, és ez nem véletlen: egy eb segít a napi rutin megtartásában, folytatásában, gondoskodásra szorul, és persze rengeteg szeretetet ad. Ha ezen gondolkodtok, azt javasoljuk, nézzetek szét az állatmenhelyeken és a fajtamentőknél is, hiszen rengeteg csupaszív kis szeretetgombóc vár ott is új gazdira.