Te + Én

Így őrizd meg a boldogságod – akkor is, ha nehéz

Megérdemled, hogy boldog légy, ne hagyd hát, hogy bárki vagy bármi közéd és a boldogságod közé álljon! A következő tippek segítenek, hogy ez a csodás állapot még minél tovább tartson.

Ha az életed vagy a párkapcsolatod egy fontos mérföldkőhöz ér, a körülötted élők hajlamosak arról faggatni, hogy most hogyan tovább. Eljegyzéshez, házassághoz gratulálnak, de már azt kérdezik, mikor jön a baba. Ha gyereketek született, azt kérdezik, mikor jön a következő, vagy mikor költöztök nagyobb lakásba. Ha magasabb pozícióba kerül a párod, máris arról faggatják, mikor lesz már cégvezető.

Fotó: iStock.com/Rohappy

Az ilyen és ehhez hasonló kérdések mögött általában emberi kíváncsiság bújik meg, és többnyire nincs mögöttük rossz szándék. Mégis képesek kizökkenteni abból, hogy őszintén megéld a jelent és a boldogságodat.

Ezeket a kérdéseket a kérdezőkbe belefojtani nem tudod, tehát valószínűleg a jövőben is meg fogod kapni ezeket. Viszont azt megteheted, hogy őszintén elmondod: még annyira nem szeretnétek előreszaladni az időben, egyelőre a jelenre és a boldogságotokra akartok koncentrálni. Utána pedig tegyél is így: annak örülj, amid van.

Adj hálát!

És hogy mi mindened van, ami boldoggá tesz, azt nap mint nap tudatosíthatod magadban. Erre a következő egyszerű, pár perces gyakorlat is tökéletesen megfelel: reggel, még mielőtt felkelnél, nyújtózz egy nagyot az ágyban, közben pedig magadban adj hálát egy újabb napért, és azért, hogy a szeretteid és te is egészségesek vagytok, illetve mindazért, ami boldoggá tesz. Ettől hosszabb távon nemcsak kiegyensúlyozottabbnak és boldogabbnak fogod magad érezni, de a kapcsolatodon is meglátszik majd ennek a kis gyakorlatnak a pozitív hatása.