Te + Én

Ha mindenáron szerelmes akarsz lenni

Egy holland kutató-pszichológus, Hetty Rombouts összeszedte a szerelem öt univerzális lépését, hogy rávilágítson arra: szerelmesnek lenni könnyű és jó.

1. Mindenki a szerelmet akarja

Minden egy találkozással kezdődik, ugyebár, ezért a találkozásra most nem tekintünk feltételként. Az első lépcsőfok a szerelemhez vezető úton az, hogy mindkét fél szerelmes akar lenni. Ha belegondolunk, tényleg ez a zérópont, itt kezdődik minden.

Fotó: iStock.com/Bairachnyi Dmitry

2. Vonzza a figyelmet

A következő lépcsőfok az interakció, vagyis valahogy annak a két embernek, egyszerre kell felfigyelnie egymásra. Sokszor az is elég, hogy együtt szállnak be a liftbe.

3. Minimális érdeklődés

Ezután jöhet a megerősítés, hiszen, ha már felfigyeltek egymásra, annak már oka van. A megerősítés arról szól, hogy mindketten kész vannak a szerelemre és hogy észrevették egymást. Nem kell nagy dologra gondolni, ez bizony a legtöbbször nem más, mint egy egyszerű mosolyváltás.

4. Álmok kibontakozása

A negyedik lépésben érdemes kivárni, amíg mindkettőjükben kialakul a remény egy új szerelmi viszonyra és felruházzák a másikat a szédítő tulajdonsággal. Ami bár nincs is, de egy darabig jó ezt hinni.

5. A vonzalom megerősítés

A végső lépés egy újabb találkozás. Ez is indulhat egy mosolyból, de itt már a kommunikáció is beszáll, és innentől nincs megállás. Jöhet a szerelem, ami a holland pszichológus szerint sokkal egyszerűbb, mint maga a kapcsolat.