Te + Én

3 hiba, ami könnyen szakításhoz vezet

Sokszor látjuk, vagy épp benne élünk, hogy a párok, bár nem boldogok, mégis képtelenek elengedni egymást. Hosszú folyamat ez, és sajnos mindenki tehet róla.

Egy kapcsolat elhidegülése mindig két emberen múlik. Felesleges csak magunkat vagy a párunkat hibáztatni, ez bizony kétszemélyes dolog. Az a legrosszabb, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy mik azok a jelek, amik apró kis szögként jelennek meg a kapcsolatunk koporsójában. Egy idő után természetes, hogy enyhül a tűz a párok között, de az már korántsem normális, ha teljesen kialszik.

Fotó: iStock.com/Sergej Cash

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy túl korai volt az összeköltözés, és erre szinte soha nem gondol senki. A gyors összebútorozás könnyen azt eredményezi, hogy kiveszik a romantika, oda a különlegesség, és sokkal előbb beköszönt a szürkeség. Persze, mindig vannak kivételek, de igaz az a mondás, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat…

A másik, hogy nehezen megy a szülőktől való elszakadás. Főleg, ha ezt csak az egyik fél érzi. Anyuci oltalmazó szárnyai alól mindig nehéz kikerülni, főleg akkor, ha ez egyre későbbi időpontban történik. Nem véletlen, hogy sok kutatás a 23-25 éves kort nevezi meg ideálisnak a költözéshez, ettől később, már sok veszélyt rejthet, ami a későbbi párkapcsolatokban mutatkozhat meg.

A harmadik hiba pedig az elhanyagoltság. Ugye te is ismersz olyan párokat, akik miután összejöttek slamposak lettek, meghíztak, és szinte rájuk sem lehet ismerni. Gyakori, hogy csak az egyik fél elengedi el magát, ez a veszélyesebb változat. Pedig nagyon fontos, hogy ne szűnjön meg az „én” csak azért, mer „mi” lett belőle. Az ápolt külső segít megőrizni azt a vonzalmat, ami az elején kialakult, ráadásul azt sugallja vele az ember, hogy szereti és megtiszteli a párját azzal, hogy elkápráztassa.