×

Te + Én

Ezért vonzódunk kevésbé a macskás férfiakhoz

Egy friss tanulmány szerint a nők kevésbé vonzódnak az egyedülálló macskás pasikhoz, mint azokhoz, akiknek nincs cicájuk – de vajon miért lehet ez így?

A Colorado Állami Egyetem tudósai egy nemrég publikált tanulmányukban vonták le azt a következtetést, hogy nehezebb a párra találás azoknak az egyedülálló férfiaknak, akik macskát tartanak. A kutatásba bevont több mint 1300 egyetemistakorú nő ugyanis kevésbé találta őket férfiasnak és vonzónak, mint más szingli pasikat, például a kutyásokat, akikért sokan rajonganak – állítják a kutatók.

Fotó: iStock.com/Monkey Business Images

Hogy erre mi lehet a magyarázat? Nos, a tudósok részben az amerikai kultúra és a sajtó hatását vélik felfedezni emögött, mert hogy szerintük a macskát tartó férfiakat kevésbé férfiasnak állítják be, ezáltal a kutyásokat talán kicsit jobb fényben is tüntetik fel a fiatal nők előtt.

A kutatás 18-24 éves alanyainál egyébként az is simán befolyásolhatta, kit tartanak vonzóbbnak, hogy ők maguk a macskákat vagy a kutyákat szeretik-e jobban.

De vajon mi a helyzet azzal, akinek se kutyája, se macskája? Valószínűleg velük sem árt azért átbeszélni, hogy melyik állatot kedvelik inkább, hiszen alakulhat úgy a nem is túl távoli jövő, hogy egy közös kisállat beszerzése is szóba kerül – ne akkor érjen meglepetés, hogy választottad épp olyan kis kedvencet szeretne, amit te el sem tudsz képzelni.