×

Te + Én

Szokások, amit jól csinálsz a szerelemben

Ha ezeket megadod a párodnak, a kapcsolatodnak, akkor megértél egy őszinte, mély szerelemre. Látszólag nem nagy dolgok, de tenni kell azért, hogy jelen legyenek a hétköznapokban.

Minden párkapcsolat alapja az őszinteség. Ez nemcsak azt jelenti, hogy beismered, ha elköltöttél tízezret cipőre, vagy eltörted az anyóstól örökölt kristályvázát, hanem ennél mélyebb dolgokat is magában foglal.

Ha őszinte vagy, minden gondodat el tudod mondani a másiknak higgadtan, a problémára koncentrálva, hisztit és személyeskedést mellőzve.

Persze megesik, hogy bizonytalan vagy, kérdések kavarognak benned, esetleg felmerül a kérdés, hogy megbízhatsz-e teljesen a társadban. Ilyenkor jó, ha nem támadsz neki a másiknak, hanem megfogalmazod, mi bánt, mitől félsz, mi az, amiben esetleg a segítségét, támogatását kéred. A támadás nem old meg semmit, az őszinte beszélgetés viszont hamarabb segíthet helyére tenni a dolgokat, mint gondolnád.

Fotó: iStock.com/margo_black

Tervek és hirtelen ötletek

Nagyon jó dolog, sőt, a párkapcsolat fejlődése szempontjából alapvető is, ha vannak közös terveitek a pároddal. Jó, ha előre látod, mi felé haladtok, hogyan képzelitek el a következő öt, tíz, húsz esztendőt, illetve a nyugdíjas éveket.

A jelent pedig nem árt, ha néha egy-egy spontán ötlettel teszitek színesebbé – mit szólnál például egy vacsorához a kedvenc éttermetekben, vagy egy balatoni kiruccanáshoz a hétvégén? Ezek nemcsak közelebb hoznak egymáshoz, hanem erősítik a kettőtök közti kötődést is.

Tudsz és mersz nagyon szeretni

Ki mondta, hogy egy nő soha nem mondhatja először, hogy szeretlek? Naná, hogy megteheted, és ha rendszeresen mondogatod is a párodnak, attól még nem lesz elcsépelt, sőt, még boldogabbá és büszkébbé teheted vele a szerelmedet.

Az ágyban is tudod, mit szeretnél, de emellett nem félsz kísérletezni? Ez nagyon jó, hiszen a szeretkezés is hozzátartozik ahhoz, hogy megéld a vágyaidat, és igazán az lehess a párkapcsolatodban, aki lenni szeretnél.