×

Te + Én

Igaz szerelem, ami csak a tiétek

Pillangók a gyomorban, étvágytalanság, izzadó tenyér. Ezek a szerelem leggyakoribb tünetei, és talán nem is a legkellemesebbek, mégis mennyire tudjuk szeretni.

A szerelem egy igazi érzelmi hullámvasút. Fent és lent, attól függően, hogy épp mennyire voltunk szerencsések. Nincs két egyforma szerelem, érzések és tünetek hasonlóak, de mivel a szeretett személy más, így a szerelem is egészen új és változó.

„Az igaz szerelem nem jelentheti, hogy teljesen föladjuk önmagunkat a másik kedvéért, inkább tudatos és átgondolt döntés arról, hogy egymást kölcsönösen támogatjuk, szerelmet adunk egymásnak és szerelmet kapunk egymástól” – véli egy neves pszichológus. És milyen igaza van. Adunk és kapunk, és nem elvárunk, amit ma már olyan sokat összekevernek.

A szerelem nem jog, vagy erény. Amikor egymás mellett ébredtek, vagy együtt főztök esetleg egy jó kirándulást tudtatok le, akkor intim pillanatok sokaságát gyűjtöttétek be. Bizony, ezek a pillanatok sem természetesek, ezért légy hálás a boldog percekért. Mert jöhetnek hullámvölgyek, nehézségek és olyankor ezek az élmények segítséget nyújthatnak. Hogy tudd, mennyit értek egymásnak, és mi számít igazán. Egy kapcsolat sem telhet felhőtlenül boldogan. Az igaz szerelem pedig mindig a rosszabb időszakokban mutatkozik meg. Mit bírtok és meddig?

Fotó: iStock.com/Rido

A szerelemtől csak egy lépés a tisztelet, ami éppúgy fontos része az életeteknek. Az egymás iránti tisztelettel tudjátok elfogadni a változó véleményeket, a nézetek átalakulását, így létezhet a hűség, és lehet a szerelemből szeretet. És, ha hiányzik mindez, tedd fel a kérdést: meddig éri meg?