×

Te + Én

Apró dolgok, amiken vitáztok, pedig nem kellene

Egy párkapcsolatban tökéletesen normális, ha néha-néha összekaptok. Ám sok esetben ezek teljesen jelentéktelen dolgok, amiket akár el is lehet kerülni.

Íme, három jellemző szituáció, amin jobb, ha inkább nevettek egy jót a vita helyett.

Cukkolás

Az önbizalomhiányból fakadó sértődések ugyanúgy jellemzőek lehetnek a férfiakra, mint a nőkre. Amikor a párod viccesen odaszúr egy-egy kritikát a külsőddel kapcsolatban előfordul, hogy jobban dühbe gurulsz, mint az indokolt volna. Ugyanez a helyzet a férfiakkal is, elég csak egy apró megjegyzés, hogy mikor fog végre megborotválkozni, vagy mikor cseréli már le azt a rongyos ingét, még ha nem is mutatja ki, de ezeken megsértődhet. Emlékezzetek arra, hogy csak a szerelmespárok cukkolják egymást és ez inkább a szeretet, a törődés jele, mint a gonoszkodásé.

Fotó: iStock.com/New Africa

Mi legyen a program?

Bármennyire is közhelyes, de a legtöbb pár azon kap össze, hogy melyik filmet válasszák a moziban, vagy hogy melyik programra menjenek el. Ahhoz, hogy dűlőre jussatok, fontos, hogy valamelyikőtök (bármennyire is nehezére esik), engedjen a másiknak. Jusson eszetekbe, hogy a lényeg nem az, hogy mi a program, hanem, hogy együtt lesztek.

Ok nélküli féltékenykedések

Bármennyire megbízol a szerelmedben, megtörténhet, hogy egy apró dolog miatt kiborulsz. Legyen az egy pillantás egy gyönyörű nőre, aki elmegy mellette az utcán, vagy egy lájk a Facebookon egy ismerőse képére, ezeken a dolgokon jobb, ha felülemelkedsz, ahelyett, hogy letámadnád. Természetesen, ha okod van a gyanakodásra, kérdezz rá, de ha alapvetően megbízol benne, jobb, ha nem balhézol fölöslegesen.