Te + Én

Ti mertek kettesben lenni?

Most nem arról lesz szó, hogy tudtok-e kettesben maradni – hiszen ez sok kisgyerekes családban inkább szervezés kérdése –, hanem arról, mi van akkor, ha ez az idő nem úgy sikerül, mint terveztétek.

Már biztosan te is alig várod, hogy egy kicsit kettesben maradhass a pároddal a nyáron. Talán már ki is találtad, aznap hány órára jöjjön a Nagyi vagy a bébiszitter a gyerekekhez, mennyi időt szeretnél készülődésre fordítani, mit veszel fel, milyen színűre fested a lábkörmöd és a szemhéjad.

Fotó: iStock.com/Sante77777

Azonban bármi lesz is a program, bárkivel bármikor előfordulhat, hogy az este vagy a romantikus hétvége mégsem úgy alakul, mint terveztétek. Ezzel nem rémisztgetni akarunk, vagy elvenni a kedved, de ez egyszerű tény, ami ugyanúgy benne van a pakliban, mint az, hogy fantasztikus lesz az a kis idő, amit együtt tudsz tölteni a pároddal.

Hogy mi mehet félre?

Lehet, hogy semmi nem fog, de az is, hogy elég sok minden. Például rájöhettek, hogy olyan régen voltatok már bárhol kettesben, hogy nehezetekre esik elkezdeni vagy fenntartani egy felnőtt beszélgetést.

Lehet, hogy itt döbbentek rá, mennyivel több közös témátok volt régen. Vagy hogy mennyit változott a véleményetek, világnézetetek. Hogy ő nem is tudja, mi a kedvenc italod, te pedig elfelejtetted, melyik a hőn szeretett úszónadrágja, ezért egy olyat pakoltál be véletlen, amiben csak némi morgás után hajlandó bemenni a medencébe.

Mivel mindketten elszoktatok a kettesben töltött időtől, lehet, hogy újra egymáshoz kell szoknotok, és ez bizony nem egyszerű: feszültséggel, vitákkal, veszekedéssel járhat. Eddig reméljük, nem fajulnak a dolgok, de jó, ha felkészülsz rá, hogy esetleg, netalán ez is benne lehet a pakliban.

Mit tehetsz?

Mielőtt kétségbe esnél, hogy ennek tuti válás lesz a vége, ne tedd. Ha túl fáradtak vagytok ahhoz, hogy értő figyelemmel forduljatok a másik felé, akkor kérd meg, hogy csak bújjatok össze, vagy használjátok a közös idő első néhány óráját filmnézésre.

Ha kettesben utaztatok el pár napra, az is segíthet, ha első este időben aludni mentek, és megbeszélitek, hogy másnap reggeltől indul igazán a ti időtök. Csak egy este áll a rendelkezésetekre? Akkor engedd el a feszkót meg az elvárásaidat – ne akarj tökéletes estét, csak mindig a következő pontra koncentrálj. Öltözés, smink, indulás, érkezés a randi helyszínére, ételrendelés vagy film, és így tovább.

Ha mindig van egy konkrét dolog, amire figyelned kell, az segít abban, hogy ne az elérhetetlen elvárásokat kergesd, hanem a jelenben maradj. Ez talán úgy hangzik, mintha a főnököd mondaná, de hidd el, a gyakorlatban beválik!

És végül, ha az este vagy a hétvége után úgy érzed, ez tényleg nem sikerült valami fényesen, ne csüggedj. Inkább találj ki egy következő programot, amikor ismét kettesben lehettek a pároddal. Ha viszont hosszú távon is úgy érzed, nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor ideje komolyan elbeszélgetnetek a kapcsolatotok jövőjéről.