Te + Én

Így fejezd ki a szereteted

Bármi szépet is fedezzen fel az ember a másikban, ugyanaz megtalálható saját magában is. Néha észre sem veszi az ember, hogy milyen csodálatosan működünk.

A szavaknak teremtő erejük van, ám sokszor mégsem merjük szeretetünket szavakba önteni. Helyette inkább drága ajándékokat veszünk, vagy esetleg mi magunk készítjük, de mondani sokkal kevesebbszer mondjuk. Ahhoz vagyunk szokva, hogy se a jóról, se a rosszról ne beszéljünk, pedig ez több, mint káros.
Ha egy párkapcsolatban a felek kölcsönösen elkezdenek elmondani egymásnak dolgokat, akkor nem csak a kapcsolatuk lesz őszintébb, hanem ők maguk is megnyílnak és boldogabbak lesznek.

Fotó: iStock.com/Oleggg

A kimondott szeretet ereje ráadásul nem csak arra hat, akire vonatkozik, hanem arra is, aki kimondja. Ha kedvesek vagyunk azzal mi is többek leszünk, mert a jót sugározni sokkal jobb érzés, mint a haragot és a dühöt. A feltétel nélküli szeretet fejeződik ki a jóban és ezek nem csak egyszerű szavak, ez már önmagában ajándék. A másikban való szépség irigység és rosszindulat nélküli elismerése segíthet feltárni a saját értékeinket is.

Így, ha azon gondolkozol, hogy miként is mutathatnád ki a párod, a családod vagy a szüleid felé, hogy mennyire szereted őket, nem kell rögtön a pénztárcádban számolgatni. Fogalmazd meg mit érzel, és lépj ki a komfortzónádból. Készíts egy finom vacsorát – ennyi készülés azért belefér – és egy kellemes beszélgetés mellett próbálj megnyílni. Ha azt mondjuk, hogy már az első eset után érezhető a hatás esetleg egy rossz marketing duma juthat az eszedbe, de itt most nem kell semmit visszafizetni. Tényleg érezni fogod a változást.