Te + Én

Szerelmes nő és a hipnotikus szerelmes film

Szeptember 24-én kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmes filmje melyben egy szerelmes nő fantáziavilága keveredik a valósággal. Ez a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre az első magyar film, mely meghívást kapott a 77. Velencei Filmfesztivál Giornate degli Auori versenyprogramjába. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült film világpremierje már megvolt, mostmár rajtunk a sor, hogy „szerelembe essünk” a mozivászon előtt.

Fotó: Mozinet

A történetben Vizy Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival, Drexler Jánossal. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún, ezért kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A valóság és a képzelt valóság közti keskeny határsávban játszódó történet születéséről Horvát Lili rendező az MTI-nek azt mondta, hogy először csak jelenetfoszlányként ugrott be neki, hogy a férfi nem ismeri meg a nőt, aki vágyakozással és szerelemmel telve megérkezik hozzá, hogy elkezdjék közös életüket. „Majd apránként elkezdtem hozzárakosgatni a további elemeket, arra törekedve, hogy ez a szituáció minél húsbavágóbb legyen. Úgy döntöttem, hogy a szereplők ne egészen fiatalok legyenek, legyen már mögöttük egy felépített élet, amit kockára tesznek egymásért” – mondta a rendezőnő.

A filmben erősen összemosódik Márta fantáziavilága és a valóság. A rendező szerint mindannyian szövünk magunkkal kapcsolatban terveket és álmokat, amelyeket megpróbálunk szinkronba hozni a felszínen levő életünkkel, ennek érdekében pedig mindnyájan hajlamosak vagyunk a magunk kedve szerint alakítani a valóságot.

A film plakátja

Márta komplex szerepét Stork Natasa alakítja. Drexler János orvost pedig Bodó Viktor játssza, aki tizenhárom év után a Felkészülésben jelenik meg újra a mozivásznon. A film főbb szerepeiben feltűnik még Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor, emellett epizódszerepben amatőr színészek is feltűnnek a vásznon: Peer Krisztián költő és Nyáry Krisztián irodalomtörténész – írta az MTI.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül országszerte a mozikba.