Te + Én

Az életben a szerelem is más, mint a regényekben

December 3-án érkezik a mozikba a tél legromantikusabb vígjátéka. Az Így vagy tökéletes című film magában hordoz egy jó adag érzelmi igazságot és őszinteséget.

Az Így vagy tökéletesben bizonyosságot nyer az a közhelyesnek tűnő örök igazság, hogy az életben semmi, még a szerelem sem, alakul olyan egyszerűen, mint a regényekben. Bár ennek a romantikus vígjátéknak írók a főhősei, nekik sem könnyű mindig a valóságot a helyén kezelni. Pláne, ha az irodalmár András (Fekete Ernő) csak üldözi a sikert, míg a bestseller szerző Kata (Béres Márta) az olvasók kedvence.

Jelenet a filmből. Fotó: InterCom

Komplikált kiindulópont az egymás ölelő karjaiba vezető rögös úton, amely során féltékenységből, félreértésekből, komikus helyzetekből és fordulatokból is bőven kijut nekik, miközben pár megbízhatatlan pasi (Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs), a nagyszájú kolléga (Dér Zsolt), a felvágott nyelvű tini (Hais Dorottya), az életunt műkritikus (Hegedűs D. Géza), illetve a dögös reklámszépség (Trokán Nóra) is felkavarja a vizet körülöttük.

Az első játékfilmjét elkészítő rendező, Varsics Péter a Megdönteni Hajnal Tímeát, A tanár és az Apatigris című sorozatok írójának, Csurgó Csabának a forgatókönyvét vitte vászonra.

„Kifejezett célunk volt, hogy ezzel a filmmel egy olyan romantikus történetet mutassunk be, ami hordoz magában egy jó adag érzelmi igazságot és őszinteséget ellentétben azzal, amit sokszor a műfaj diktálni szokott. Őszintén, mégis szórakoztatóan mesél valódi érzelmekről és mindenkit érintő kérdésekről” – mondta a rendező, Varsics Péter.

 

 

A reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes, de sok vicces helyzetet tartogató világában játszó romantikus vígjátékban a Katona József Színház művésze, Fekete Ernő pályafutása első film főszerepét alakítja. Mellette a női főhősnőt, a vajdasági magyar színésznő, Béres Márta formálja meg, aki ezzel a nagyjátékfilmmel mutatkozik be a hazai közönségnek.

Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint a decemberi hidegben, párunkkal beszaladni valamelyik moziba, hozzábújni és popcorn rágcsálása közben szórakozni egy jót.