×

Te + Én

Már a Facebookon is ott figyel a szerelem

Európa-szerte elérhető a közösségi hálózat randioldala. Az eredeti tervek szerint 2019 februárjában, Valentin-nap alkalmából indult volna a társkereső funkció, ám egy kicsit várunk kellett.

Jelenleg harminckettő országban indult el a kontinensen, köztük hazánkban is, Amerikában pedig tavaly szeptember óta elérhető a Facebook saját társkeresője – írja a The Verge információira hivatkozva a hirado.hu.

Fotó: iStock.com

Hogy miben más ez, mint a többi? A Tinderrel ellentétben, ennél a társkeresőnél letiltható, hogy saját ismerőseinket ajánlja ki randifelület, így teljesen megakadályozva, hogy egy barátunkba, családtagunkba vagy esetleg volt párunkba botoljunk, de egy Secret Crush funkció segítségével akár ismerőseinkkel is tudathatjuk, hogy szimpatikusak számunkra, ellenben ezt csak akkor látják, ha ők is Secret Crush-nak jelölnek.

Hogy könnyebb lesz-e itt párt találni, mint máshol? Nem hinnénk, de sok felhasználó már most abban bízik, hogy talán „személyesebb” lesz, mint a többi hasonló app.

A randiprofil létrehozásakor a Facebook automatikusan lehívja a regisztrált személy nevét és korát, de minden egyéb más információ megosztása szabadon választható a felhasználó részéről. A társkereső bármikor törölhető az eredeti Facebook oldalunk megszüntetése nélkül. Ami még nagy különbség, hogy itt nem csak akkor írhatunk a kiszemeltnek, ha kölcsönös a szimpátia. Viszont ellentétes érdeklődés esetében könnyedén tilthatjuk az üzenetküldőt.

Az új szolgáltatás mindenesetre új reményeket ad a társra vágyó férfiak és nők számára, és mi mindenkinek azt kívánjuk, hogy itt – vagy máshol – de találjátok meg azt a bizonyos nagy Őt.