Te + Én

Így tudhatod meg a szeméből, hogy szeret-e

Ösztönösen megérezzük egy másik ember tekintetéből, hogy barátságos vagy esetleg ellenséges szándékkal van-e felénk. De vajon azt is kideríthetjük, hogy az illető szerelmes-e ?

A felmérések szerint a válasz igen! Lássuk azt a három árulkodó jelet, amiből megtudhatod, hogy a kiszemelted szerelmes beléd.

Fotó: iStock.com/ javi_indy

A pupillák

Az érzelmek megfejtésénél kulcsszerepet játszanak a pupillák. Ez a kis fekete pont gyenge fényben kitágul, erős fényben pedig összeszűkül. Ám ez a folyamat nemcsak a fény változásánál jelentkezik, hanem akkor is, amikor valami kellemes vagy kellemetlen látvány tárul elénk. Ha például valami szörnyű, ijesztő dolgot látunk, a pupillák összeszűkülnek, így kevesebb fény jut a retinába, a látvány pedig élesebbé válik, hogy jobban láthassuk az ellenségünket, és könnyebben tudjunk védekezni. Viszont, ha számunkra csodálatos, gyönyörű dolgot látunk, akkor a pupillák akár kétszeresükre is kitágulhatnak, amitől a kép kissé elhomályosodik és életlenné válik. Elég, ha csak a Piroska és Farkas mesére gondolunk, amikor Piroska megkérdezi a Farkast, hogy miért olyan nagyok a szemei. Tehát, amikor a szerelmünkre nézünk, a pupillánk kitágul, és a kép fényesebbé válik, amitől megszépülnek a szerelmünk hibái is. A szerelem végül is vak, nem?

A szemek csillogása

A pupillák méretén túl a szemek csillogása is sokat elárul az érzésekről. De vajon miért van ez? A felmérésekből kiderült, hogy a szerelem hatására a könnycsatornák megduzzadnak, és így a könnymirigyek folyamatosan nedvesen tartják a szemet. Ezért is fordulhat elő, hogy amikor szerelembe esünk, néha-néha elpityeredünk.

Lassú pislogás

Amikor idegesek vagyunk vagy félünk valamitől, a szemünk kiszárad, és pont emiatt nagyon gyorsan pislogunk, mert a pislogás fokozza a könnymirigyek működését. Viszont amikor megbízunk valakiben, és nem mellékesen a szemünk is kellőképpen nedves, sokkal ritkábban és sokkal lassabban pislogunk. Ha van kisállatod, pontosan tudod, milyen szívmelengető érzés, amikor a macskád vagy a kutyád hosszan bámul téged, miközben lassan pislog.