×

Te + Én

Ne mondj le a párkeresésről koronavírus idején sem

Kissé beszűkült az életterünk az elmúlt hetekben. Mindez talán azok számára a legnehezebb, akik az üres lakásba térnek haza. Vajon le kell-e mondani arról, hogy ebben az időszakban párt találjunk?

Nem csoda, hogy elsősorban az online felületek használata lendült fel, amióta elrendelték az este 8 utáni kijárási tilalmat. Most, hogy nincs hová beülnünk munka után, az ismerkedés az internetes térbe szorult vissza. Ehhez társulnak a vírustól való félelmek is, hiszen sokan meg sem kockáztatnának egy személyes találkozót ezekben az időkben. Egy társkereső profilt regisztrálni pedig pofonegyszerű – de vajon eredményesen használni is az lenne?

Fotó: Shutterstock

„A profilod minősége alapvetően határozza meg, hogy milyen emberekkel fogsz találkozni. Sokan azt gondolják: »Ó, én már mindent tudok!«, de valójában csak arról vannak ismereteik, ami nem működik, hiszen már rengeteg csalódást éltek át az appokon. Sokan ráadásul bizonytalanul, egy előző kapcsolat érzelmi lezárása nélkül regisztrálnak. Először a korábbi dolgainkat kell elrendeznünk” – hívja fel rá a figyelmet Száraz Gábor párválasztási tanácsadó, aki társkeresőprofil-készítő workshopokat is tart, és közel 1200 embernek segített már párt találni.

A szakember szerint az első hibát akkor követjük el, amikor kitöltetlenül hagyjuk a profilunkat. Sok esetben nincsen bemutatkozás, netán egy „Ismerj meg, és majd megtudod!” típusú felszólítást találunk az adott személy profilján. Ez nem könnyíti meg a döntést, hiszen a bemutatkozás segítene kiindulópontot adni a kommunikációhoz. Az első beszélgetést illetően pedig sajnos nincsen titkos recept:

„Nem azon kellene töprengenünk, hogy vajon mit akarnak a nők vagy a férfiak. Tegyük fel saját magunknak a kérdést, hogy minket mi tenne boldoggá. Írjunk úgy, mintha ahhoz beszélnénk, akire mi magunk vágyunk! Törekedjünk az őszinteségre is, hiszen, ha más képet sugallva érünk el eredményt, az minden esetben álsiker” – mondja a randiguru.

Fotó: iStock.com/Studio Romantic

A legfőbb kérdés azonban, hogy érdemes-e energiát fektetni a randizásba, ha már találkozni nem lehet? Száraz Gábor szerint mindenképpen.

„Az online randizás sajnos még nem bevett gyakorlat. Pedig ilyen módon sok értékes időt spórolhatunk meg. Néhány levélváltás után érdemes telefonálni vagy akár videóchatelni. A szóhasználat, a hanglejtés sok mindent elárulhat, és jó pár kínos órát spórolhat meg nekünk, ha nem a hozzánk illő partnerrel találkoztunk.”