Te + Én

Amikor a nő a megcsalás útjára téved

Bár a hűtlenkedésről azt hisszük, főleg a férfiak bűne, azért előfordul, hogy a nők is rossz útra tévednek olykor. Ám a nőket egészen más okok vezérlik, mint a férfiak többségét.

Lássuk a legjellemzőbb okokat, amik arra késztetik a nőket, hogy félrelépjenek.

Segélykérés

Ha egy nő hűtlen, az még nem feltétlenül jelenti, hogy már nem szerelmes a párjába. Gyakori eset, hogy elhanyagoltnak érzi magát, és titkon azt reméli, egy viszony megmentheti a kapcsolatát. Sőt, vannak, akik csak azért lépnek félre, hátha féltékeny lesz a párjuk, miközben egyáltalán nem is vágynak a viszonyra. Érdekes, de ez valamiért nem jellemző a férfiakra, hiszen bármilyen okuk is legyen a megcsalásra, mindent megtesznek, hogy ne bukjanak le.

Fotó: iStock.com/NDAB Creativity

Bosszú

A statisztikák szerint a női félrelépések legnagyobb százalékának indítéka nem más, mint a bosszú. Bosszú azért, meg őket is megcsalták. Amíg a férfiakra nem igazán jellemző, hogy egyenlítsenek ilyen helyzetben, addig a nők többsége azt hiszi, ezzel helyreállíthatja az önbecsülését, és képes lesz megbocsájtani a párjának. Sajnos ez a taktika ritkán sül el olyan jól, mint ahogy tervezik. A félrelépés gondolata bármennyire is tűnhet kielégítőnek, a gyakorlatban a sértett, megcsalt nő csak kevesebbnek fogja magát tartani, miután bosszúból félrelépett.

Egy régi szerelem

Természetesen a nőkkel is előfordulhat, hogy egyéjszakás viszonyba keverednek egy idegennel, de az esetek többségében inkább olyan valakivel lépnek félre, akit jól ismernek, és akibe egykor szerelmesek voltak. A nosztalgikus, romantikus érzések biztonságérzetet adnak, ez az érzés pedig még erősebbnek tűnhet, ha a jelenlegi kapcsolatukban nem kapnak elég törődést. Valamiért a férfiakra kevésbé jellemző, hogy egy volt barátnőjükkel kezdjenek viszonyt, ők inkább az újdonság izgalmát keresik, ha hűtlenek.