Te + Én

Amit az együttélésről nem mondanak el

Sokan talán visszasírják azokat a szép időket, amikor még nem költöztek össze a párjukkal, és a találkozások egytől egyig izgalmakat és romantikát tartogattak. Főleg akkor, amikor az együttélés során egyre több nehézség adódik.

Ha jellemző rátok, hogy az összeköltözés óta egyre több a konfliktus, és már kicsit sem vicces, hogy a másik megint széthagyta a ruháit, vagy elfelejtett tejet venni, akkor érdemes lesz megfogadni ezt a pár tanácsot!

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Nem ciki, ha olykor egyedül akarsz lenni

Ezt persze könnyű mondani, hiszen senki sem akarja megbántani azzal a párját, hogy látványosan elvonul a másik szobába, pedig sokszor ez a legjobb megoldás. Amikor tudod, hogy most van az a pont, hogy kiborítsd a bilit, előtte menj el sétálni a környékre, hogy kitisztuljon a fejed, és csak utána mondd el neki, mi zavar. Ugyanez érvényes lehet azokra az estékre, amikor úgy érzed, egy kis magányra vágysz. Nyugodtan mondd el a párodnak, hogy most szükséged van két órára, amíg megnézed a kedvenc sorozatod, vagy csak olvasgatsz, mert sokszor az vezet a nagy veszekedésekhez, amikor nem merjük elmondani, mire vágyunk. Ahelyett, hogy lenyeled a békát, és összeszorított foggal tovább nézed vele a meccset, inkább vállald fel, hogy most egyedüllétre van szükséged. Hidd el, ha ezt tapintatosan teszed, nem fog megsértődni, és meg fogja érteni.

Írjatok közös házirendet!

A legtöbben viccet csinálnak ebből, pedig igen is nagyon sokat tud segíteni, ha egy lapra összeírjátok a tennivalókat, és beosztjátok, hogy ki mit vállal belőle! Már azért is, mert amikor elvégeztétek a feladatot, felszabadító érzés, hogy kipipálhatjátok. Még amiatt is jó megoldás, mert ilyenkor nem lehet azzal érvelni, hogy „azt hittem ma te fogsz mosogatni”, hiszen a listán ott áll feketén-fehéren. Ezt egyébként játékosan is fel lehet fogni, és sok konfliktust megspórolhattok vele.

Emlékeztessétek egymást arra, milyen szerencsések vagytok!

Bármennyire is idegőrlő néha együtt élni valakivel, ez mégis sokkal jobb, mint egyedül lenni. Sokan elfelejtik, milyen magányosak voltak, amikor még csak álmodoztak arról, hogy egyszer majd összeköltöznek valakivel. Üljetek le egy gyertyafényes vacsira, és köszönjétek meg egymásnak, hogy közös erővel elértétek, hogy együtt éltek. Nem utolsó sorban pedig gondoljatok azokra a magányos szinglikre, akik legszívesebben cserélnétek veletek!