Te + Én

Ha mindig mindenért te vagy a hibás

Egy mérgező kapcsolatban benne lenni nem egy leányálom, de nem szabad azt hinni, hogy ez véletlenül alakult ki. Megvannak a jelei, amiket érdemes időben felismerni.

Az egyik legfontosabb, ha már azt érzed, hogy mindig mindenért te vagy a hibás, akkor valami nagyon rossz irányba halad. Ugye te sem hiszed el, hogy mindenért te vagy a felelős, és csak rajtad múlik a dolog. Ő lehet, hogy ezt akarja elhitetni veled, és fő cél, hogy gyengüljön az önbizalmad, de ne hagyd magad.

Fotó: iStock.com/New Africa

Ne csinálj a bolhából elefántot, majd csinál ő. Próbálj szemet hunyni apró, zavaró dolgok felett. Ha ő nem tud ugyanígy tenni, akkor ez jól megmutatja, hogy ki mire képes a kapcsolatért. Apróságokért kiabálni bárki tud, de vajon elnézni és bocsánatot kérni is? Te is tudod a választ!

Egy mérgező kapcsolat fő tünete az is, ha a családod és a barátaid ellen van. A teljes figyelmedet magának akarja, és csak azon mesterkedik, hogy mindenki mást elmarjon mellőled. Az egészséges az, ha mindkét félnek vannak barátai, nem kell mindent együtt csinálni.

Élhettek szimbiózisban anélkül is, hogy ne tudnátok egymás nélkül levegőt venni. Ne érezz bűntudatot, ha épp egy órát shoppingolnál egyedül, vagy beszélgetnél egy jót a barátnőiddel. Találd meg önmagad egyedül és a párkapcsolatodban is. Ha utóbbiban épp a párod akadályoz, akkor tedd fel a kérdést: biztos, hogy szeret?