×

Te + Én

A szeretethiány jelei

Szeretni és a szeretve lenni jó. A kettő együtt a legjobb, de bármelyik hiányzik annak testi és lelki jelei lehetnek.

A szeretethiányt sokan elbagatelizálják. Mit számít ez? Nagyon is sokat, mert emberek vagyunk és így működünk: szeretettel, érzelmekkel. Az öröm, a fájdalom, mind-mind a mindennapjaink része. Ha valami mégis kiveszik, annak árulkodó jelei vannak.

Fotó: iStock.com/New Africa

Túlságosan ragaszkodó leszel

A szeretethiány egyik legintenzívebb jele, hogy sokkal ragaszkodóbbá válsz. Szinte már görcsösen igényled azt, hogy figyeljenek rád, foglalkozzanak veled. Még azért „hülyeségeket” nem csinálsz, mert a határokkal tisztában vagy, de a fejedben már sokkal több minden megfordult, mint amit el tudsz képzelni.

Egyszerűen nem akarsz egyedül lenni

Amíg ez az érzés csak egy-egy napra jön elő, addig nincs baj. Ha viszont már folyamatosan azt érzed, hogy megőrülsz egyedül és, hogy veled senki nem foglalkozik, akkor felütötte a fejét a szeretethiányból fakadó magány.

Elkezdesz manipulálni másokat

A szeretethiányos emberek nem riadnak vissza a manipulációtól, a hazugságoktól annak érdekében, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ha azt veszed észre magadon, hogy gyakran panaszkodsz, sértődékeny vagy, akkor ideje észbe kapni és változtatni.

Nem könnyű, persze. Először is meg kell találnod az okot, hogy mi hiányzik az életedből, és miért? Ha nem megy kérj segítséget, mert pszichológushoz fordulni, és főleg bízza pozitív változásban!