Te + Én

A hűtlenség észrevehető!

Csak keveseknek adatik meg, hogy vakon megbízzanak a társukban. Így a többség számára marad az örök kérdés: Vajon hűséges hozzám, akit szeretek?

Vannak, akik a „nem tudom, nem fáj” pártján állva elzárkóznak a gyanútól, vagy akár a tényektől is. Van azonban, akinek a fejében egy érzés, egy jel, egy elejtett fél mondat elindítja a „hangyát”, és onnan kezdve egyre csak azon őrlődik, hogy valóban ő-e az egyetlen a szerelme számára; nem élnek-e vissza a bizalmával.

Nos, vannak jelek, amelyek utalhatnak arra, hogy megcsalás áll a gyanús viselkedés hátterében. De hangsúlyozzuk: csak utalhatnak. Ugyanis semmi sem biztos, csak amit a két szemeddel látsz. Mindenesetre ha az alábbiak közül több is visszaköszön a mindennapjaid során, akkor – ha tényleg szeretnél – érdemes alaposabban utánajárni, hogy jogos-e a gyanúd. De vigyázz: ha ártatlanul vádolsz meg hűtlenséggel valakit, aki odaadóan szeret, lehet, hogy nagyon megbántod. Az alap nélküli bizalmatlanság is lehet olyan bántó, mint a hűtlenség.

Fotó: iStock.com/conrado

De lássuk a jeleket…

Kevesebb időt tölt veled – vagy ha együtt vagytok, akkor sincs ott lélekben? Esetleg beszélsz hozzá, de ő a távolba réved? Szex közben nincs igazán veled? Ez utalhat arra, hogy egy másik nőnél járnak a gondolatai, de arra is, hogy a kapcsolatotok válsága, a kiút keresése foglalkoztatja. Ha gyakran előfordul, akkor először biztos, ami biztos, próbáld kipuhatolni, hogy nem „egyéb” gondok szakítják-e el esetben lélekben tőled.

Munkaidőn túl is elérhetetlen telefonon? Az már erőteljesebb bizonyíték lehet a fentieknél, ha felhívod, és többször egymás után nem veszi fel, vagy huzamosabb ideig nem elérhető, és ez gyakran előfordul. Te tudod, hogy korábban mi volt a jellemző hasonló szituációkban, mi fér bele. Figyelj a szavaira, amikor rákérdezel, hogy miért volt elérhetetlen a számodra, mert lehet, hogy egészen prózai oka volt rá. Vigyázz, hogy ne csinálj a bolhából elefántot!

Kevesebbet kedveskedik, ritkábban udvarol? Persze attól függ, hogy korábban milyen gyakran mondta, hogy szeret, vagy hogy milyen csinos vagy. Ha ezek az alkalmak megritkultak, akkor figyelj kicsit jobban, hogy mi zavarhatja. Lehetnek munkahelyi vagy egyéb gondok is. És nézz mélyen magadba: nem a te viselkedésed változott meg? Odafigyelsz a külsődre ugyanúgy, ahogy régen? Te mondod-e neki szívedből, hogy szereted? Ha ezek után is őt érzed vétkes félnek, akkor egy megfelelő pillanatban, de ne támadóan, jegyezd meg, hogy hiányzik a régi kedvessége, az, hogy kimutassa a szerelmét. A reakciójából sok minden ki fog derülni!

Dugdossa a telefonját, kijelzővel lefelé teszi az asztalra? Aktiválta a képernyőzárat? Ijedten reagál, ha a telefonjához közelítesz? Mind-mind árulkodó jel, érdemes megfigyelni, hogy van-e benne tendencia. Ha gyakran lenémítja, az még nem ok persze az aggodalomra, mert az is lehet, hogy egyszerűen elege van a folyton csörömpölő telefonból, és próbál egy kis időre megfeledkezni róla. De ha titkot rejteget a kütyün, az más dolog, persze ebben az esetben sem biztos, hogy az a megfelelő eljárási mód, ha kutatni kezdesz a telefonjában.

Gyakran kapod hazugságon? Ez már aggasztó dolog – de amúgy alapvetően az, megcsalástól függetlenül. Ha nem banális dolgokban lódít, akkor egy idő után óvatosan szembesítsd vele. De ne ronts ajtóstól a házba, előbb gondold át, hogy nem te tévedsz-e?

Türelmetlen veled, esetleg gyakrabban hibáztat ártatlanul? Ez megint egy olyan jel, ami akkor sem túl jó, ha nem egy másik nő áll a háttérben. Megint csak futtass le egy ellenőrző programot, hogy nem a te változásod váltja-e ki ezeket a dolgokat belőle. Ha arra jutsz, hogy nem te változtál meg, akkor előbb-utóbb tisztázzátok ezt a dolgot, mert ha állandósul, az bizony a kapcsolat megromlásához is vezethet.