Te + Én

Szakítás után egyedül utazni? Így megismerheted önmagad

Sokszor messzire kell utaznunk ahhoz, hogy rájöjjünk, kik is vagyunk valójában. Ha egyedül, akkor egyedül.

Ha éppen egy szakítás fájdalmas folyamatát éled át, legyen az párkapcsolati vagy munkahelyi probléma, itt az ideje kicsit visszatalálni önmagadhoz. Az újrakezdés első lépcsőfoka, hogy a terveinket és a céljainkat olykor újra értelmezzük. Ehhez néha kicsit el kell vonulnunk, olykor messze a megszokott környezetünktől. Bármilyen furcsán is hangzik az egyedül utazás gondolata, olykor ez az egyik legnagyobb kaland, amit átélhetünk. De mégis mit tanulhatunk meg az utazásunk során?

Fotó: iStock.com/grinvalds

1. Önmagad szeretete

Nagyon fontos, hogy szilárd talajként szolgáljunk önmagunk számára – ez bármilyen furcsán és ijesztően is hangzik. Alkalmazkodni ahhoz az élethez, ami eddig távol állt tőlünk és eltávolodni a megszokottól, meredeknek tűnhet. De ezekből a mélypontokból lehet a legerősebben talpra állni. Étkezés, utazás és alvás egyedül – itt az ideje megismerni önmagadat.

2. Olyan emberekkel találkozol, akikre eddig nem számítottál

Amikor az ember párkapcsolatban van, akkor képes beleszokni egy biztos társaságba. Ez általában egy idő után közös lesz – amiből a szakítás után nehéz és fájdalmas kiszakadni. Ha te teszed meg ezt a lépést, az utazásod kapcsán olyan embereket ismerhetsz meg, akikre eddig nem is számítottál. Rengeteg új dolgot tanulhatsz tőlük, és kitudja, milyen értékes emberi kapcsolatokat teremthetsz.

Fotó: Unsplash/ Aaron Birch

3. Gondolj most csak magadra!

Ebben az időszakban engedd meg magadnak, hogy egy kicsit önző legyél. Amikor kapcsolatban vagyunk képesek vagyunk önmagunkat is meghaladni és rengeteg kompromisszumot kötni a másikkal. Most tedd azt, amit csak szeretnél, akkor és ott, amikor csak akarod – legyen az egy hajnali túra gondolata vagy egy délutáni könyv olvasása.

4. Kevesebb idegeskedés

Mással utazni elég kimerítő tud lenni olykor. Nem feltétlenül ugyanaz érdekel minket, valakit a vásárlás jobban motivál, mint például a város felfedezése. Valakit a foglalás időpontjának betartása teljesen stresszbe hoz, amíg a másiknak lehet már kedve sincsen elmenni az adott helyre. Egyedül úgy osztod be az idődet és a programokat, ahogyan csak szeretnéd!