Te + Én

Vajon ki van a másik oldalon?

A online társkeresésnek van néhány előnye, ellenben sok a hátránya is, amik miatt folyton szemfülesnek kell lenni.

Aki már regisztrált valamilyen társkeresőre, annak biztosan ismerősnek lesznek a lent említett dolgok. Viszont azok, akik még nem, eldönthetik, hogy meg akarnak-e ismerkedni vele.

Fotó: iStock.com/Miss Ty

Előnyök:

Nos, számos olyan boldog sztorit olvashatunk/hallhattunk, ami úgy kezdődött, hogy letöltöttek egy bizonyos appot a telefonjukra, és megtalálták az igazit… Igen, bizony ez így is történhet!

1. Ismerkedj otthon!

Előnyök közé sorolhatjuk azt, hogy nem kell kimozdulnod ahhoz, hogy megismerj valakit. Bár minden attól függ, mit honnan közelítünk meg. Hiszen ezt ide és a hátrányok közé is sorolhatjuk. Ha nem zavar téged, hogy társkeresőn keresztül ismerkedtetek meg, akkor bizonyára az sem fog, hogy ki sem mozdulsz a lakásból, amikor az első „Hogy vagy?” elhangzik (vagy látszik) tőletek.

2. Tudd meg, mennyire van közel hozzád!

Számos olyan applikáció is van, ami jelzi, hogy milyen közel van hozzád az, akit kiválasztottál. Ez azért is jó, mert legalább nem az ismerkedésetek közepén esik szó róla, hogy amúgy 4 óra vonatútra éltek egymástól.

3. Ismerd meg egyből!

Jó, egyből nem lehet. Viszont kevésbé leszel zavarban és kevésbé leszel zárkózott, ha először csak írásban beszélgettek. Az már más kérdés, hogy ezután élőben meg tudsz-e szólalni.

Fotó: iStock.com/Kaspars Grinvalds

Nézzük a hátrányokat:

1. Biztos, hogy vele beszélsz?

Sajnos előfordulhat, hogy az, akit elsőnek látsz a képen, valójában nem is az, akivel beszélgetsz.

2. Mást mutat, mint amilyen igazából

Volt már veled olyan, hogy valamiért nem találtátok a közös hangot, még írásban sem? És nem miatta, hanem valamiért nagyon nem tudtad önmagadat adni. Nos, ez írásban is lehet, fordítva is. Többször előfordulhat, hogy valamit máshogy fogalmaz meg, és te totál félreérted. Ebből nemcsak akkor lehet konfliktus, ha ismeritek egymást, hanem akkor is, ha idegenek vagytok. Akkor pedig nehéz kijönni belőle, hiszen az első benyomás az egyik legfontosabb!

3. Teljes csalódás!

Tipikus példa, hogy interneten szuper dolgokról tudtok beszélgetni, és nagyon is tetszik a képeken. De amikor élőben meglátod, teljesen más képet mutat, ráadásul közel sem tudtok olyan jót csevegni, mint a társkeresőn. Lehet, hogy az egyik barátjával chateltetek?

Nagyon fontos, hogy ha úgy gondolod, regisztrálsz egy társkereső oldalra, ne adj ki mindent magadról! Főleg ne a személyes adataidat, például hogy hol laksz. Ki tudja, ki van a beszélgetés másik oldalán.