Te + Én

Mitől vonzó egy nő negyven felett?

Negyvenéves életkor és negyvenes ruhaméret felett megáll az élet? Minden férfinak csak a fiatal nők kellenek? Badarság! Nincs vonzóbb egy, már ifjúkori szertelenségeit maga mögött tudó, öntudatos és tapasztalt nőnél! Nem hiszed? Van pár érvem, és ezeket az érveket férfiaktól kölcsönöztem. Ők tudják igazán, mire vágynak, és miért.

Ismerős az a helyzet, amikor azért váltogatod a partnereket, mert még neked sincs fogalmad arról, pontosan mi is jön be neked? Ennek a negyedik X után általában vége, kiforrottabb az ízlésed, nem vállalsz be felesleges kapcsolatokat csak azért, mert „a többieknek is van barátjuk”, gyereket akarsz, vagy mert nem ismered a saját igényeidet. Mersz egyedül lenni, mert ekkorra már tudod, mi az az apró, de lényeges különbség az egyedüllét és a magány között. Ebben a korban már nehezebben csapnak be, és te is jobban megmutatod, kifejezed, mi az, amit szeretnél, és azt is, mit nem. Tapasztalataidnak hála magabiztos vagy, nem veszed be a mellébeszélést, nem kertelsz, nem dadogsz zavartan, nyugalmat árasztasz, ez pedig nagyon is vonzóvá tesz a férfiak szemében.

Forrás: Unsplash/Brooke Cagle

Fotó: Unsplash / Brooke Cagle

A siker magabiztossá tesz

Ebben a korban már elfogyasztottál néhány munkahelyet, és valószínűleg megtaláltad az életcélodat, a karriered is felépült. Okos vagy, tisztában vagy a saját értékeiddel, és nem vagy rest pótolni a hiányosságokat. Már a járásodon is látszik, hogy nem vagy egy könnyed pille, aki remegve arra vár, hogy egy férfi mellett értékesnek érezze magát, nem izgatod magad minden apróságon hetekig. Tudod, hogy viselkedj bizonyos helyzetekben, nem veszted el könnyen a fejed, megoldod a felmerülő problémákat, egy értelmes férfi ezt nagyra értékeli. Ugyanez igaz a külsődre is, ha nem hanyagolod el magad a „már úgyis mindegy” jelszóval, akkor ragyogóbb lehetsz, mint bármikor, igen, szülés után is. A szépség ugyanis nagyrészt az önbizalomból fakad, és abból, hogy nem akarunk megfelelni mások elvárásainak. Ha harmónia van belül a lelkedben, az kifelé is sugárzik, élettapasztalatod pedig kifejezetten érdekessé tesz.

Nem alkuszol

Negyven felett már tudod kezelni a párkapcsolataidat. Persze az első randin ugyanolyan tüneteket produkálhatsz, mint kamasz lányként, de lényegében sokkal érettebben állsz a kérdésekhez, és gyakran sokkal bátrabban is. Már nem mész bele egy előreláthatóan rossz kapcsolatba csak azért, hogy ne legyél egyedül, hiszen ez az a kor, amikor akár egy működésképtelen házasságot is volt bátorságod otthagyni. Emiatt pedig jobban is választasz újból, hiszen már nem kábítanak el az üres ígéretek vagy a férfiegó. Egy párkapcsolatban te is legalább annyira irányítasz és részt veszel, mint a férfi, és sokkal ügyesebben, finomabban és mélyrehatóbban tudsz csábítani akár egyetlen pillantásoddal, mint „a fiatalok”. Pontosan célzol.

Forrás: Unsplash/Abigail Keenan

Fotó: Unsplash / Abigail Keenan

Élvezed az életet

Miután kirepültek a gyerekek, újra megtalálhatod önmagad, új célok felé törhetsz, és eddigre már megtanultad értékelni az életet is. Pozitív energiákat árasztasz, és sosem vagy rest megújulni akár az öltözködésedben, akár az életviteledben. Negyven felett már egészségesebben élsz, odafigyelsz a minőségre, örömödet leled az evésben, a mozgásban, a kirándulásokban, s ez is ragyogóvá tesz. A libidód akár az egekben is lehet, intenzíven élheted meg a szexuális élményeket, nem nyom a gyerekvállalás esélye, a legtöbb esetben már rég túl vagy ezen a kérdésen. Keresed az örömöd, és meg is találod, hiszen melyik férfi ne nyújtaná boldogan, amit csak tud? Pontosan neked. Csak el kell fogadnod.