Te + Én

A kapcsolatunkról árulkodik a póz, amiben alszunk

A testbeszéd mindig árulkodó egy párkapcsolatban – hogyan érintjük, öleljük meg a másikat, hogyan viselkedünk, miközben beszélünk egymással stb. De ez bizony még akkor is így van, amikor nem vagyunk ébren! Ugyanis az, ahogyan párunkkal egymás mellett alszunk, szintén sok mindent elárulhat a kettőnk közötti viszonyról.

Egymással szemben

Egymás felé fordulva alszunk, de úgy, hogy nem érünk a másikhoz. Ez általában több év együttlét után jellemző, amikor már a szenvedély helyét átvette a mély bizalom, és azt is jelzi, hogy a felek egyenrangú társként kezelik egymást.

Freepik.com/Hrecheniuk Oleksii

Freepik.com/Hrecheniuk Oleksii

Kiskifli-nagykifli

A klasszikus alvópóz, amikor a férfi hátulról öleli át párját, és közben teljesen egymáshoz simulnak. Ez általában még a szenvedélyes szerelem szakaszában jellemző, amikor már túl vannak a kezdeti szégyenlősségen, és minél közelebb akarnak lenni egymáshoz.

Védelmező pozíció

Ilyenkor párunk szemből ölel át minket, mi pedig átkarolva hozzábújunk. Ez azt jelzi, hogy párunk mindentől meg akar védeni minket, és bármikor számíthatunk rá. Maximálisan megbízunk benne és karjaiban biztonságban érezzük magunkat.

Összekulcsolódva

A pár kezei, lábai is teljesen össze vannak fonódva, mintha csak eggyé válnának a másikkal. Ez a szerelem kezdeti szakaszában a leggyakoribb, amikor még lángol köztünk a szenvedély és egy pillanatot sem akarunk párunk nélkül tölteni.

Egymásnak háttal

Amikor egymásnak háttal fekve alszunk, és épphogy csak összeér valamely testrészünk, akkor minden bizonnyal már nagyon régóta együtt vagyunk – azt jelzi, hogy meghagyjuk egymásnak a szabadságot, miközben szeretjük és tiszteljük a másikat.