×

Szerelem

Amiről bölcsebb hallgatni egy kapcsolatban

Igen, igen, mindig azt mondjuk, hogy az őszinteségnél nincs fontosabb dolog. És ez így is van. De előfordulhat olyan helyzet, amikor a nyugalom érdekében, jobb, ha hallgatunk egy-két dologról. Mindezt tegyük azért, hogy párunknak ne okozzunk feleslegesen fájdalmat.

Biztos, hogy nem kell arról tudnia, hogy néha még gondolsz az exedre. Bármikor is szakítottatok ez egy természetes állapot, akár még kicsit fájhat is a szíved, hiszen fontos ember volt számodra, és most nincs ott az életedben. Valószínűleg a jelenlegi párod is néha felidézi a régi szerelmét, ettől még köztetek nem kell, hogy bármi változzon. De, ha tudná, hogy gondolsz rá biztos, hogy félre értené…

Fotó: iStock.com/ gpointstudio

Ahogyan azt sem kell feltétlenül tudnia, ha éppen erotikus álmod volt egy másik férfival. Az álmok jelentése sokszor furcsa, és te gyárthatsz rá egy elméletet, ő biztos, hogy ezt is máshogy értelmezné. Ha jól megvagyok, és a szex is rendben van köztetek, akkor nincs miért idegesítened ezzel.

De, akkor is jobban jársz, ha nem beszéled ki neki a saját családját, és főleg nem tünteted fel – mondjuk a szüleit – negatívan. Számára fontos az anyja, apja, bárki a szerettei közül, még akkor is, ha ő is tudja, hogy vannak problémák velük. Könnyen lehet, hogy veled szemben őket fogja védeni, és így csak egy újabb vitaforrást eredményezne köztetek. Tudd, hogy vannak olyan szituációk, amikor a hallgatás bölcsebb dolog.