Te + Én

A türelmetlenség hátráltatja a pártalálást

A mai felgyorsult világban mindenki azonnal akar mindent, így van ez a szerelemmel és a párkapcsolattal is. De mik ennek a veszélyei? És ha még össze is jön a nagy szerelem gyorsan és visszafordíthatatlanul, mi a biztosíték, hogy tartós is lesz?

A szerelem nehéz dolog, hiszen az ember sokáig keresgél, amíg megtalálja a valóban hozzá illő párt. A mai világban ez hatványozottan igaz, hiszen a közösségi oldalak, a párkereső alkalmazások még inkább lehetővé teszik, hogy minden extragyors és sietős legyen. Elérkeztünk a szerelem keresésének azon szakaszához, amikor elég egyetlen pillantást vetnünk a másik képére, hogy eldöntsük „jobbra vagy balra” húzzuk-e.

(Fotó: unsplash.com)

Ami ezután jön, az pedig még gyorsabb. Beszélgetés, flörtölés, aztán egy kapcsolat reményében megbeszélt találkozó. Ha pedig nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt elképzeltük, azonnal türelmetlenek leszünk. Ha a férfi nem annyira lelkes, vagy kevésbé lelkes, mint az elején, elkezdünk türelmetlenkedni, kombinálni, amitől csak még messzebb taszítjuk a férfit magunktól. A siettetés, a féltékenykedés és a „MINDENT MOST AZONNAL” hozzáállás valahogy belénk ivódott az elmúlt évek során, amikor döbbenetesen felgyorsult a körülöttünk lévő világ.

Elvárás, hogy mikor állapodunk meg, mikor szülünk gyereket, és mikor ér a karrierünk a csúcsra. Ennek következtében pedig egy percet sem akarunk pazarolni feleslegesen senkire és semmire. Azonnal tudni akarjuk, hogy a férfi, akivel beszélünk, mit is akar valójában tőlünk.

Mennyi időre tervez velünk és mik a pontos szándékai? Meg fog minket bántani? Megcsalós típus? Vajon ő mit gondol rólunk? Hogy alakítsunk ki jobb képet magunkról a szemében? Ilyen és effajta kérdésekkel bombázzuk saját magunkat, miközben csak rohanunk és sietünk, a lényeg pedig, amiért valójában keresnünk kéne a szerelmet, valahol elveszett. Nem lesz könnyű dolga a következő generációnak, az egyszer biztos.