Te + Én

Jelek, hogy betegesen féltékenyek vagyunk

A legelemibb és legösztönösebb érzés a féltékenység, és valamilyen szinten mindannyian féltékenyek vagyunk, azonban egy bizonyos szint után ez már betegessé válhat. Nézzük, mik a jelei!

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

1. Folyamatos ellenőrzés

Ha a párunknak pasis/csajos programja van, és félóránként, óránként felhívjuk, s ne adj’ isten, nem tudja felvenni a telefonját (hangos a zene, nincs térerő, stb.), mi máris elméleteket gyártunk arról, hogy biztos egy bombázóval van, majd amikor hazaért, azonnal letámadjuk, hogy biztosan megcsalt.

2. Hisztizünk, duzzogunk, ha a párunk más nőket is megnéz

Közös programok esetén folyamatosan azt vizslatjuk, hogy a párunk szeme merre kalandozik, és azon gondolkodunk, hogy kit néz, és miért.

3. Nyomozás

Ha minden reggelünk azzal kezdődik, hogy leellenőrizzük a kedvesünk összes közösségi oldalát, vagy bármilyen más oldalt, ahol tudjuk, hogy felbukkanhat. És minden egyes lájkolót, hozzászólót is az FBI módszereit megszégyenítő módon ellenőrzünk, majd ha meglátunk egy csinos/jóképű kommentelőt, egyszerűen elönt minket a düh, és máris beindul a gondolati gépezet: ki ő, honnan ismerik egymást, és mi lehet köztük?

4. Kihallgatjuk a telefonbeszélgetéseit

Ha már akkor is fülelünk, hogyha a nagymamájával beszél, mert mi van, ha mégsem ő az, csak olyan a hangja, vagy ha egy számodra ismeretlen női/férfi hangot hallasz meg, máris felmegy a vérnyomásod.

5. Elolvassuk a leveleit

A legklasszikusabb, hogyha a párunk e-mail fiókját olvassuk, ha jelszót változtat, feltörjük, és ha új név bukkan fel a bejövő üzenetek között, akkor kalapálni kezd a szívünk.

6. Kutatunk a telefonjában

Amikor csak tehetjük, azonnal belenézünk a telefonjába, és kétes üzeneteket keresünk.

Ha hosszú távú, boldog párkapcsolatban szeretnénk élni, akkor bármennyire is nehéz, de meg kell tanulnunk kontrollálni a reakcióinkat, és ne feledjük, a féltékenység mindig rólunk szól.