×

Te + Én

Amikor tényleg eljött az ideje az összeköltözésnek

Ha hétből legalább négy éjszakát együtt töltötök, és van saját fiókotok vagy szekrényetek a szerelmetek lakásában, akkor már szinte össze is költöztetek. De ha csak azért pakolnátok össze, mert könnyebb lenne a számlákat kifizetni, inkább tartsátok meg a külön lakásotokat.

Minden párkapcsolatban eljön a pillanat, amikor legalább az egyik fél úgy gondolja, hogy ideje lenne összeköltözni, hiszen úgyis egymás lakásán, együtt töltik az idejük nagy részét. Optimális esetben mindkét fél így gondolja. Nem is kell tovább húzni az időt, íme néhány biztos jel arra, hogy ideje egy lakásba költözni és közös háztartást vezetni.

Ha a hét éjszakából négyet vagy többet alszotok egymásnál, akkor már szinte össze is költöztetek. Ha van saját fiókotok, szekrényetek, kulcsotok, talán már meg is történt, csak „nem hivatalosan”. Itt az ideje, hogy a másik lakást kiadjátok egy albérlőnek, vagy adjátok el, és utazzatok egy távoli szigetre!

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Ne a számlák miatt

Egy komoly kapcsolat akarva-akaratlan eljut erre a pontra, az összeköltözés pontjára. És ha nem csak a számlák befizetésén akartok spórolni, akkor tényleg nincs min gondolkozni. De csak azért ne lakjatok együtt valakivel, mert meg tudtok osztozni a rezsin! Az összeköltözésnek ennél jóval mélyebb érzelmi alapokon kell nyugodnia, különben hamar a kapcsolatotok rovására mehet az egész.

Ha már túl vagytok az első mámoros heteken és hónapokon, de még mindig úgy érzitek, hogy az együtt elalvás és az együtt ébredés a legjobb dolog a világon, akkor ez is egyértelműen azt jelzi, hogy nem fogtok mellé, ha összeköltöztök. Bár az is igaz, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, de valószínűleg sok időt töltöttetek már együtt ahhoz, hogy meg tudjátok ítélni, hogy a másik szokásai idegesítőek, elviselhetőek, vagy kifejezetten szórakoztatóak a számotokra.