Te + Én

Ezért jobb, ha időben szakítotok

Nem tudjuk ki, hogy van vele, de szerintünk nincs annál rosszabb, amikor sok, boldog év úgy ér véget, hogy a párok meg tudnák folytatni egymást egy kanál vízben. Időben szakítani viszont nehéz.

Legalább annyira, mint mikor egy sportoló próbálja a csúcson abbahagyni. Egy párkapcsolatra ez nem lehet igaz, hiszen ki az, aki mondjuk az esküvője napján szakítana. Szóval itt nem a legjobb részt kell megvárni, de azt, ameddig még létezik a kölcsönös tisztelet, és elkerülhető egymás sárdobálása azt mindenképp jó lenne elérni.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Több okból sem érdemes megvárni, hogy túlzottan elmérgesedjen a helyzet. Azok a párok, akiknek sikerül még időben szakítani sokkal jobban megbecsülik az együtt töltött időszakot. Ehhez az kell, hogy mind a két félben meglegyen a türelem és tolerancia, és nem akadályokat akartok gördíteni a másik elé, hanem inkább segíteni a későbbi boldogulását. Illetve mind a kettőtök boldogságát, hiszen egymásnak is jót tesztek ezzel.

Amikor már a nagy beszélgetések, veszekedések és ideiglenes kibékülések nem segítenek, akkor kell érezni, hogy eljött az a bizonyos pont. Lehet, hogy itt még jobban fog fájni, de talán képesek lesznek utálat nélkül, akár barátokként szétválni. Sőt, ebben az esetben az is előfordulhat, hogy később rájöttök, nem is jó nektek egymás nélkül. Ha megtapasztaljátok a másik hiányát, akkor át lehet értékelni az egész addigi kapcsolatot. De ugyanúgy oda is vezethet ez, hogy rájöttök, külön utakon sokkal jobb lesz mind a kettőtöknek.