×

Te + Én

Hogy készüljünk az első közös nyaralásra?

A közösen eltöltött első vakáció minden pár életében óriási mérföldkő, ha jól sikerül, az megalapozhatja a közös boldog jövőt, ha viszont balul sül el, akkor az megkeserítheti az előttünk álló hónapokat, s az egész kapcsolattól elveheti akár a kedvünket.

Aranyszabály

Első és legfontosabb szabály, hogy ténylegesen közösen válasszuk ki az úti célt, olyan helyet válasszunk, ahova mindketten egyformán vágyunk. Tabunak számít az exszel már egyszer meglátogatott helyszín, személyes vágyunk, amit azonban a másik látni sem akar, valamint hanyagoljuk, ha lehet, a régi családi nyaralásaink helyszíneit is, ahol minden utcakőhöz emlékünk fűződik. Ezzel tutira az őrületbe kergetnénk életünk párját. A helyszín mellett fontos az ár is, egyezzünk meg itthon jó előre, például, hogy fele-fele arányban osztozunk a felmerülő költségeken, így a pénzen kisebb eséllyel fogunk összeveszni. Ha egyikünk a passzív, másikunk viszont inkább az aktív pihenést részesíti előnyben, akkor sincs semmi gond, iktassunk be egy ilyen és egy olyan napot. Felváltva például.

Fotó: Stocksnap.io/Zak Suhar

Fotó: Stocksnap.io/Zak Suhar

De akkor mégis hová?

Szerelmünk hajnalán próbáljunk minél csendesebb környéket választani, ne pedig egy nagy szállodát, ahol lépten-nyomon hangos turistákba botlunk. Ha van bennünk elég kurázsi és vállalkozószellem, fogjunk egy sátrat, két hálózsákot, és irány a vadon: keressünk fel egy vadkempinget! Ott tuti nem zavar minket semmi és senki, s ráadásul olyan dolgokat is megtudhatunk párunkról, melyek az otthoni körülmények közt sosem derülnének ki.