Te + Én

Egy jó barátnő ismérvei a férfiak szerint

Hogy milyen a tökéletes barátnő? Csak találgatni tudunk, ha párkapcsolatról van szó. Mindenki más, és éppen ezért másmilyen társat képzel el maga mellé. Állítólag mégis vannak olyan tulajdonságok, amiket minden férfi szeret(ne) a barátnőjében. Legalábbis ezt mondták…

10. Független

Senki nem szeret bébiszitterkedni egy kapcsolatban. Ha rossz napja volt a lánynak, nyugodtan sírja ki a férfi vállán magát. De különben ne kelljen vele foglalkozni, ne kelljen ellátni, vigyázni rá.

9. Intelligens

Nagyon aranyos egy naiv kislány, de ha egy olyan nővel találkozik egy férfi, akivel egy szinten van intellektuálisan, hasonló az intelligenciájuk – ez rögtön felkelti egy férfi érdeklődését. Egy intelligens nő ráadásul nem unalmas, képes mindig meglepni a párját.

Fotó: Unsplash/ Toa Heftiba

Fotó: Unsplash/Toa Heftiba

8. Szexuálisan hasonló

Ez azt jelenti, hogy az ágyban hasonló dolgok izgatják, hasonló a felfogása a szexualitásról, mint a férfinak. Megvan az egyetértés és a harmónia már az első pillanattól fogva az ágyban. Tökéletes a kommunikáció a másik felé az ágyban.

7. Vonzó

Nem az a fontos, hogy fotómodell legyen, de a párja érezze jól magát vele. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a nő önmagának tetsszen, akkor már szinte biztos, hogy a párjának is fog. A külső nem a legfontosabb, de mégis számít a férfiaknak, hiszen jó érzés számukra, ha egy csinos, dekoratív nő van az oldalukon.

6. Tiszteli a párját

A férfiak számára fontos, hogy a nő tiszteletben tartsa őt, a személyiségét, a szabadságvágyát, a magánéletét, a munkáját, mindenét, különben elkezd idegesítővé válni. Például akkor is meghallgatja a férfit, ha éppen egy heves vitában vannak. Időt szakít rá.

5. Hagyja, hogy a férfi férfi legyen

Vagyis a férfiak szerint egyetlen nő se álmodozzon arról, hogy a párja majd ugyanúgy diétázik vele és kihagyja a focimeccseket a haverokkal csak azért, mert a barátnője megkérte/azt mondta. Persze a férfiasság nem csak ezt jelenti: fontos, hogy hagyjuk a férfit férfinak lenni, vagyis nyissa ki az ajtót, szereljen ezt-azt, tervezzen, szervezzen, érezze, hogy számunkra ő az igazi férfi.

4. Nem hisztizik (ok nélkül)

Mindenkinek lehet rossz napja, rossz kedve. De a férfiakat idegesíti, ha a barátnőjük ok nélkül hisztizik, nyűgös, mérges, zsémbes. Ez a másik kedvét is képes elrontani. Ha együtt élünk és nem hív fel bennünket a párunk, hogy egész éjjel nem jön haza, akkor helyénvaló a számonkérés. De ha nincs okunk rá, igyekezzünk elkerülni.

Fotó: Unsplash/ xTanja Heffner

Fotó: Unsplash/xTanja Heffner

3. Kijön a barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel

Ezt nem is kell nagyon magyarázni. Ha a férfi környezete is kedveli és elfogadta, az sokat dob a kapcsolaton.

2. Szeret

Benne van a nézésében, a testbeszédében, minden szavában és érintésében a szeretet a férfi iránt, akivel együtt van. Elnézi a férfi idegesítő szokásait, megértő, együtt érző, gyengéd. Mégsem ragaszkodó és akaratos, nem követelőző, nem számon kérő. És bármikor képes meglepni a párját, illetve megnevettetni.

1. Arra ösztönzi a partnerét, hogy jobb emberré váljon

Minden nő azt mondja, hogy jobb ember lett mellette a párja. De a férfiak szerint ezt nem lehet szavakkal vagy tettekkel elérni. Ez a folyamat szinte magától jön, egyszer csak azt veszi észre a férfi, hogy jobban érzi magát, jobb minden a világban körülötte és ezt a párjának köszönheti.