Te + Én

A nyár is befolyásolja a hűtlenséget

Egy amerikai kutatás szerint a nyári hónapokban mindenki nyitottabb lesz az újdonságra, vagyis megnő a hűtlenkedések száma. Ebben pedig a férfiak vezetnek.

Fesztiválok, strandok, bulik, borok. A nyár főleg, ha jó meleg és nem esős, akkor a szórakozásról, bulikról szól, és ha már így van, akkor a flörtök, szerelmek, és az egy éjszakás kalandok is előkerülnek. Legalábbis egy amerikai terapeuta szerint.

(Fotó: pexels.com)

Diana Kirschner amerikai pszichológus és szerző szerint a nyár az az időszak, amikor amúgy is azt gondoljuk, hogy itt az idő, kipróbálni valami újat, valami mást, és mint minden újdonság növeli a szervezetünkben a dopamin termelést. Ez az anyag a férfiaknál a tesztoszteron felszabadítását váltja ki, vagyis ez a kettő azt eredményezi, hogy férfiak ilyenkor előszeretettel lépnek félre.

Nem akarjuk csak az egyik nemre ráhúzni a vizes lepedőt: a nők sem jobbak. De egy amerikai tanulmány szerint, azért mégis a pasik használják ki jobban, hogy kivillannak a barna combok és a mély dekoltázsok a nyári ruhákból. A tanulmány szerint a szabadságukat töltő emberek vidámabbak, lazábbak, kacérabbak, és ez a szociális érintkezésekben is megnyilvánul, így sokkal nagyobb az esélye a hűtlenségnek is. A legtöbb félrelépés a munkahelyen történik, még nyáron is. De azért a koktélpartikon is érdemes résen lenni. Nem azt mondjuk, hogy árgus szemekkel kövesd a párod, de inkább tegyél meg mindent azért, hogy ne akarjon másfelé kacsingatni.