Te + Én

Szokások, melyek boldog párkapcsolatra utalnak

Tényleg vannak olyan szokásaink, melyek elárulják, hogy jó vagy rossz a párkapcsolatunk? A Psychology Today mindenesetre közzétett egy listát a boldog párok leggyakoribb szokásairól.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Szorosan egymáshoz
Ez nem csak az összebújásra utal, hanem arra is, ahogy nap, mint nap léteznek a párok egymás mellett. Közös séta szoros kézfogással, bevásárlás egymás mellett, vagy egymás felé hajolás az étteremben, vacsora közben. Nem csak maguknak jelzik így, hogy fontos a másik, hanem a külvilág felé is közvetítik a szoros kötődést.

Kedves üzenetek
A kutatók szerint a boldog párok minden egyes reggel, amikor elköszönnek egymástól, azt mondják, hogy szeretlek, vagy csak szép napot kívánnak egymásnak. De sokszor az apró kedvességek, mint a laptopba rejtett szeretlek üzenet, vagy az öltöny zsebébe csúsztatott hiányzol cetli is boldogságra utal. Hát még szép…

Büszkeség
Persze, hogy büszkék a másikra. Nem irigység, és nem is féltékenység van, hanem rajongják és örülnek a másik sikerének. Mintha csak velük történne meg mindaz, amit a párjuk átél.

Közös ágyba bújás
Egy időben, együtt fekszenek le, akik valóban boldogok. Nem az egyik még a tévézik, vagy épp fürdik, a másik meg már horkol. Ez elképzelhetetlen a tökéletes harmóniát alkotó pároknál. És nekik így a természetes.