Te + Én

Adjunk második esélyt?

Sajnos még a legboldogabb kapcsolatban is bekövetkezhet olyat fordulat, amely komoly dilemma elé állít minket: adjunk még egy esélyt? Segítünk, hogy mit érdemes ilyenkor átgondolni.

Megmenthető?

Ez az első és legfontosabb kérdés, hiszen ha erre nem a válasz, akkor nincs min gondolkodni tovább. Mindenkinek a saját belső mércéje alapján kell eldöntenie, hogy mi fér bele egy kapcsolatba, és mi az, ami már megbocsáthatatlan.

Bocsánatot kért?

Ha azért került a kapcsolatunk ilyen helyzetbe, mert a párunk valami olyat tett, ami nekünk rosszulesik, akkor az a legkevesebb, ha bocsánatot kér érte. Ez fontos dolog, hiszen azt jelenti, hogy felismeri és bánja a hibát, amit elkövetett.

Fotó: iStock.com/fizkes

(Fotó: unsplash.com)

Mindketten hibásak vagyunk?

Könnyen lehet, hiszen egy kapcsolatban két ember van jelen. Ebben az esetben magunkat is alapos önvizsgálatnak kell alávetni, és megpróbálni megbeszélni a másikkal a problémát. Talán együtt még érdemes adni egy esélyt a kapcsolatnak.

Bizalomtörés

Egy félrelépés, egy hazugság egyértelműen, de egy bántó megjegyzés is elég lehet ahhoz, hogy megtörjön kettőnk között a bizalom. Érdemes átgondolni, hogy mennyire mély a seb: vajon újra tudjuk építeni a közöttünk lévő szoros bizalmi köteléket, vagy örökre elszakadt?

A tisztelet

Bármi történt is, ha az a kapcsolat végéhez vezet esetleg, akkor sem szabad elfelejteni azt a tiszteletet és szeretetet, amit korábban egymás iránt éreztünk. Ha a tisztelet megvan, ha nem tapostunk mélyen egymás lelkébe, talán még megmenthető a kapcsolat, érdemes dolgozni rajta.