×

Te + Én

Létezik drámamentes esküvő? Tippek a zökkenőmentes nagy napért

Az esküvőszervezéssel rengeteg stressz, idegeskedés társulhat, így magán a nagy napon tényleg fontos, hogy élvezni tudjuk a pillanatot, amire örökre emlékezni szeretnénk.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ültetési rend

Az ültetési rend kialakítása a legnagyobb feszültségekkel járó procedúra lehet. El kell ugyanis dönteni, ki kivel nem ülhet egy asztalhoz, nehogy veszekedés legyen, ki kit ismer, ki kivel érezné jól magát, stb… Az biztos, hogy erre rá kell szánnunk az időt, hiszen ha elkapkodjuk, annak később látjuk a kárát. Ha tehetjük, érdemes körasztalt választani, hiszen ott mindenki lát és hall mindenkit, ennek köszönhetően sokkal közvetlenebb beszélgetés alakulhat ki, és elkerülhetjük a vendégek klikkesedését.

Nyári kánikulában hideg víz a vendégeknek

Nyár lévén bőven zajlik az esküvőszezon, ám ez azt is jelenti, hogy a nagy napon nagy valószínűséggel akár hőség is lehet. Mivel mindenki elegáns ruhában van ráadásul, sokkal előbb válik a meleg kellemetlenné. A vendégek szemébe süt a nap, szorítja őket a cipő, kényelmetlenné válik a ruha, stb… Így, ha vége a szertartásnak, érdemes a vacsora helyszínére odaszólni, hogy mire a vendégek megérkeznek, legyen kikészítve az asztalokra egy pohár hideg víz. A család és a barátok roppant hálásak lesznek ezért a kis figyelmességért!

Próbasmink, próbahaj

A menyasszony egyik legnagyobb félelme, hogy nem úgy fog kinézni az esküvője napján, ahogy azt ő megálmodta. Hogy ez semmiképpen ne forduljon elő, praktikus, ha a nagy nap előtt ellátogatunk a fodrászunkhoz és a sminkesünkhöz, hogy elkészítse ugyanazt a külsőt, amit az esküvőnkön fogunk viselni. Így nemcsak a menyaszonyi ruhánkkal együtt tudjuk megnézni az összhatást, de letesztelhetjük, hogy bírja a strapát egy dolgos napon a hajunk és a sminkünk.