×

Te + Én

Randevúötletek a nyári napokra

Itt a nyár és a forróság, ami új lehetőségeket tartogat a szerelmeseknek, azoknak, akik szeretnének lopni maguknak egy romantikus randevút akár hétköznap este vagy valamelyik hétvégén. Mutatunk néhány egyszerű, de nagyszerű randevútippet a forró nyári napokra.

Persze a legideálisabb az lenne, ha egy trópusi szigeten lógathatnánk a lábunkat, koktélt szürcsölgetve és egymás pillantásába feledkezve, de valljuk be, ez csak az év egy nagyon szűk időszakában lehetséges. Azért nem kell csüggednünk, rengeteg lehetőségünk van, ha szeretnénk felejthetetlenné tenni a találkákat.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Piknik a parkban

Mi is lehet romantikusabb, mint leteríteni a kockás takarót, kipakolni a szendvicseket és az árnyas fák alatt elkölteni egy közös vacsorát, vagy hétvégén egy ebédet, esetleg egy kései reggelit. A piknikkosárba rengeteg finomságot pakolhatunk és utána olvasgathatunk, beszélgethetünk, összebújhatunk a takarón. Ha estére időzítjük a randit, ne felejtsük otthon a szúnyogriasztót, a közös csillagnézés kárpótol majd minket, ha mégis becsúszna egy-két csípés. Ha az ebédidőt választjuk, ne a tűző napra telepedjünk le, hiszen könnyen megárthat az erős napsütés, mindenképpen árnyas helyet válasszunk, és legyen nálunk sok folyadék.

Keressünk szabadtéri koncerteket

A fővárosban, de vidéken is szinte egymást érik a szabadtéri rendezvények, ahol egy pohár borral a kezünkbe remek zenét hallgathatunk a kedvesünk mellett. Nézzük meg, mi a kínálat a környéken, vagy egyszerűen csak vágjunk neki a belvárosnak, sétálóutcának, ahol sok a teraszos hely és szinte biztos, hogy belebotlunk valamilyen apró koncertbe.

Játsszunk idegenvezetőt

Ez különösen akkor izgalmas, ha másik városból származunk, és szeretnénk végre megmutatni újdonsült kedvesünknek az otthonunkat, ahol felnőttünk, de úgy is érdekes lehet, ha együtt fedezünk fel valamilyen történelmi nevezetességet. Készüljünk fel előre, hogy merre érdemes sétálnunk, olvassunk utána a neten vagy az útikönyvekben az érdekes infóknak, és kápráztassuk el a másikat egy-egy ténnyel, de csatlakozhatunk valamelyik városi sétákat hirdető csoporthoz is.

Sportoljunk együtt

Előfordulhat, hogy kapcsolatunk kezdeti szakaszában még nem szívesen sportolunk együtt, mert nem szeretnénk, ha a másik leizzadva látna minket, amint épp küzdünk az edzőteremben, pedig ez az egyik legjobb szórakozás, ami igazán közel hoz minket egymáshoz. Teniszezzünk, tollasozzunk, kosarazzunk egy szabadtéri pályán, vagy csak menjünk le együtt egy street workout pályára kipróbálni az eszközöket. Nem elég, hogy jó levegőn leszünk, sportolunk, de remekül is fogunk szórakozni.

Nézzünk naplementét

Derítsük ki, hogy a város mely pontjáról lehet a legjobban látni a naplementét, és beszéljünk meg oda találkát bármely hétköznap estére. Nem igényel nagy szervezést, mégis igazán romantikus pillanat együtt nézni a lebukó napot. Utána sétálgathatunk a csillagok alatt, de kereshetünk egy szuper cukrászdát is, hogy egy süteménnyel koronázzuk meg a napot.

Reggeli randi

Miért kellene kizárólag este randevúznunk, amikor az igazán nagy forróságban csak reggel elviselhető a hőmérséklet? Beszéljünk meg egy korai randevút valamelyik reggelizőhelyen, fogyasszuk el együtt a reggeli kávénkat, és meséljünk egymásnak a legtitkosabb álmainkról. Ha ráadásul mindezt hétköznap reggelre időzítjük, egészen más élmény lesz a munkakezdés. Az igazán bevállalósaknak a közös napfelkeltenézést is ajánljuk, hiszen ha valamiért, akkor egy romantikus pillanatért megéri korán kelni.

Irány az erdő

Nem is hinnénk, mennyit számít, ha kimegyünk a természetbe, az árnyas fák közé egy kellemes kirándulásra, ahelyett, hogy a városban aszalódnánk a betonfalak között, amelyekből csak úgy árad a hő. Vegyünk ki egy szabadnapot, vagy induljunk neki hétvégén egy kellemes 5–6 km-es túrának, amely nem olyan megerőltető táv, de kellemesen kiszakít minket a forró városból.