Te + Én

Amikor láthatatlan kapcsolatban vagyunk

Vagyis csak hisszük. Hogyan nevezzük azt, amikor mi mindent megteszünk a másikért, egy csettintésre ugrunk neki, akármit kér, miközben valójában nincs köztünk semmi, és nem vagyunk kapcsolatban? Miért tesszük mindezt, és mi az a pont, amikor megelégeljük, hogy csak mi adunk, miközben semmit nem kapunk?

Amit neki szabad, nekünk nem

Az ilyen „kapcsolatok” azon alapulnak, hogy a másik fél – leginkább a férfi – tisztában van vele, hogy odavagyunk érte, ezt pedig ki is használja. Szabályokat állít fel, amit ő megtehet, azt mi nem. Mi például nem kereshetjük akármikor, és természetesen nem is fog ráérni akkor, amikor mi szeretnénk. Ezzel szemben ő elvárja, hogy azokkal a dolgokkal, amelyek számára fontosak, legyünk naprakészek, és álljunk mindig a rendelkezésére.

Fotó:Pixabay/CC0 Public Domain

Nem áll készen

Az ember nyilván megelégeli ezt a fajta „kapcsolatot”, hiszen mondhatni nem történik köztünk semmi, és nem is tudjuk hova tenni és megnevezni a dolgokat. Épp ezért ezek a férfiak fontosnak tartják, hogy valamivel maguk mellett tartsanak minket, erre pedig a legkedveltebb trükk az, hogy még nem állnak készen egy kapcsolatra, esetleg még nincsenek túl az exükön, de ha türelmesen várunk, akkor velünk egyszer talán valamikor majd lesz valami. Mivel ez a „talán, valamikor, egyszer” soha nem fog megtörténni, ezért minél tovább ragadunk benne ebben a dologban, annál több időnket vesztegetjük olyasvalakire, aki nem érdemli meg.

Agymosás

Ezek az emberek szeretnek befolyásolni minket, és elhitetni vagy éreztetni velünk, hogy a gond csak és kizárólag velünk van. Mivel tudatosan lecsökkentik az, kevesebb erőnk lesz kiszállni a kapcsolatból, ami igazából nem is kapcsolat. Ugyanilyen agymosó módszer az is, ha személyes, esetleg szomorú történeteket mondanak el az életükből. Ezzel ugyanis azt éreztetik, hogy közel engednek magukhoz, ám ez igazából nem valósul meg.