Te + Én

Mondatok, amit egyetlen nő sem akar hallani

Nincs mit szépíteni, léteznek olyan mondatok, amit, ha a nők meghallanak a férfiak szájából menten frászt kapnak. Kisebb kiborulás vagy nagyobb, de valamiért különös hatásuk van.

A szavaknak hatalmas erejük van. Sokszor jobban fájnak, mint a fizikai erőszak, persze se ebben, se abban ne legyen része egy nőnek sem. Összegyűjtöttük azokat a mondatokat, amitől bárki ki tud borulni, de szólunk a lista nem teljes…

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Beszélnünk kell.” – Persze, hogy semmi jót nem jelent. A kell szó már előrevetíti, hogy ez nem egy kedélyes csevegés lesz. Hogy miért így kell felvezetni az persze más kérdés.

„El kell mondanom valamit” – Hasonlóan „kellemes” az előzőhöz, de ennek a vége nem kifejezetten a legrosszabb. Itt sokszor a nőre van bízva, hogy hogy fogadja a hallottakat. Pl. hogy a párját kirúgták, megcsalta vagy épp halálos beteg.

„Nem sminkeled ki magad?” – Egy érdeklődő kérdés, de a mögöttes tartalma sokkal több. Egy nő sem örül annak, ha finoman jelzik, nézhetne ki jobban is.

„Anyám ezt nem így csinálta.” – Megint egy hasonlítgatás, ami egyben azt jelzi, hogy valamiben nem vagyunk tökéletesek. Persze mi magunk ezt tudjuk, de ha már a szeretett férfi is látja, annak nem szoktunk örülni. Főleg, ha még az anyja is jobban csinálja, mint mi.

„Ma nincs kedvem a szexhez.” – Paff! Nem is a mondattal van baj hanem, ha nincs utána magyarázat. Teljesen normális dolog, hogy épp nincs kedve a párunknak az összebújáshoz, lehet fáradt, beteg, stresszes. De mondja el! Adjon támpontot, hogy megértsük, és ha kell segítsünk. A nők valahogy így működnek.