×

Te + Én

Három jel, hogy jobb, ha szinglik maradunk még egy darabig

Van, akinek az egyedülállóság természetes dolog, míg mások ódzkodnak tőle. Két kapcsolat között azonban a legtöbbeknek érdemes egy kis szünetet tartaniuk, hogy újrarendezzék a soraikat, és újult erővel vágjanak bele az ismerkedésbe.

Az ember személyiségfejlődéséhez sokat adhat, hogy ha megtanul egyedül lenni magával. Így az ember rákényszerül, hogy jobban megismerje magát, új hobbikat találjon és új barátságokat kössön. Persze nem kell örök időkre elköteleződni a magány mellett, de vannak esetek, amikor kimondottan ajánlott egy kicsit egyedül lennünk. Főleg, ha a következő jeleket észleljük magunknak.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Nyomásnak érezzük a randizást

Ha nem teljes szívvel és lelkesedéssel vágunk bele az ismerkedésbe, akkor valószínűleg még nem jött el az ideje az új kapcsolatnak. A család, a barátok, a társadalom felől nagy nyomás jöhet, hogy találjunk végre párt, de ha belül még nem állunk készen rá, ha nem jött el az ideje, akkor felesleges erőltetni bármit is. Lehet, hogy a nyomás nem is kívülről jön, hanem bennünk van, mert minden barátunk párban él. De ne hagyjuk, hogy ez az érzés ránk telepedjen. Lehet, hogy ha egy kicsit várunk, minden sokkal gördülékenyebben megy majd.

Még ki kell hevernünk az előző kapcsolatot

Sokan választják a kutyaharapást szőrével stratégiát, hogy megússzák a párkapcsolat végével járó gyászt. Van, amikor egy-egy alkalmi kapcsolat tényleg segíthet átlendülni a dolgon, de ezek a fellángolások az esetek többségében nem bizonyulnak tartósnak. Ilyen esetben tehát gondolkodjunk el azon, hogy vajon készen állunk-e az elköteleződésre. Jobb, ha nem csapjuk be magunkat, és számunkra is ugyanúgy világos, hogy éppen hányadán is állunk a kapcsolatokkal, mint a másik fél számára.

Folyamatosan rossz kapcsolatokat vonzunk

Ha újra és újra olyan kapcsolatokban találjuk magunkat, amelyek több boldogtalanságot, mint boldogságot hoznak, ha hiányzik a kölcsönös tisztelet, akkor lehet, hogy ebben az életszakaszban nem a párkapcsolatot, hanem az önismeretet és a saját igényeink, viselkedéseink feltérképezését érdemes első helyre tenni, míg rá nem jövünk, mit is várunk tulajdonképpen egy kapcsolattól.