Te + Én

A romantikus filmeknek pozitív hatása is lehet a párkapcsolatra

Bár nem könnyű rávenni a párunkat, hogy a szuperhősös filmet vagy egy jó sci-fit valami érzelmes, romantikus drámára cseréljen, de ha sikerül, biztos, hogy megéri. Így hozhatod ki a párod érzelmes énjét.

Bár sokan azt vallják, hogy a romantikus rossz hatással lehetnek a szerelmi életünkre, hiszen sokszor mese habbal, amit látunk és ahhoz képest a valóság silánynak és szürkének látszik, azért vannak a jó oldalai is ennek.

via GIPHY

Filmek, melyekben meghal a főhős

A Titanic, az Ősz New Yorkban, vagy akár az Édes november, min-mind olyan filmek, melyek közben nehéz szárazon tartani a könnycsatornákat. A film végén pedig, mikor megpillantjuk a párunk, aki hálaistennek még él, hatalmas megnyugvást érzünk, és bizony a kapcsolatunkat is szebbnek látjuk, hiszen többre értékeljük a szerencsénket, hogy mi még itt vagyunk egymásnak.

via GIPHY

Kosztümös filmek

Olyan hatalmas alkotásokban, mint a Veszedelmes viszonyok, a Leány gyöngy fülbevalóval, az Értelem és érzelem vagy akár a Büszkeség és balítélet című filmek megtaníthatnak minket az akkori kor méltóságtejes eleganciájára, a kifinomult udvarlási szokásokra és a lehengerlő és szívszaggató romantikára, melyek mára már kihaltak a világunkból. Néha jót tesz, kicsit visszautazni az időben, és más szemüvegen keresztül tekinteni a romantikus szerelemre.

via GIPHY

Valósághű romantikus drámák

A Blue Valentine, a Házassági történet, az Egyszer, vagy akár az 500 nap nyár, mind-mind olyan alkotások, melyek sokkal közelebb állnak a valósághoz, mint a cukormázas verziók, ettől pedig sokkal mélyebben érintik meg a mi és a párunk szívét is. Egy ilyen film megnézése után, pedig biztosak lehettek abban, hogy aznap éjszaka egy szenvedélyes szeretkezésben lesz részetek. Legalább is, erre sokkal nagyobb esély van így, mintha egy akciófilmet néztetek volna meg.